0

yağışın olması için yükselici hava hareketleri olmalı , bağıl nem artmalı , nem açığı olmamalı ve son olarakta sıcaklık azalmalı . yağışın oluşmasındaki en temel ve bilimsel söylem budur .

0

yağış oluşması belli dönemlerde meydana gelmektedir. havanın bir yandan hemen soğuması yağışın geleceği anlamına gelir. bu yüzden de belirli hava koşullarında belli yağış çeşitleri görülebilir.

0

öncelikle yağış çeşitleri vardır. sizin burada sormak istediğiniz sanırım yağmur. yağmurun oluşumunun çok bilindik şekilde size anlatayım. öncelikle yağmur oluşmadı için deniz ve dere gibi su akıntılarına ihtiyaç vardır. güneşli bir havada bu su birikintilerimdeki su havaya doğru buharlaşır.buharlaşan bu su birikintisi bulutları oluşturur.oluşan bulurlar belli bir süre sonra havanın soğumasıyla yoğuşma dediğimiz olay olan gaz halden sıvıya tekrar dönüş yapar. ve yağmur oluşur. yağmur için kesinlikle önce sıcak havaya daha sonra soğuk havaya ihtiyaç vardır. bunlar tamamen fizik ve kimyaya açıklanabilir birer hava olayıdır.