0

teknik faulun bircok sebebi vardir hakme ititaz oyuncularin kendi arasinda sozlu dalasi yandaki takimin hocasinin tepkisi gibi bircok neden teknik faule development olmaktadir

0

teknik faul birçok sebebe bağlı olarak alınabilir veya çalınabilir. bu sebeplerden birisi hakeme çok sayıda itirazda bulunmamız veya şiddetli bir şekilde itirazda bulunmamızdır. kenarda antrenörde aynı şekilde itiraz ettiği taktirde o da teknik faulle cezalandırılabilir. bir başka sebep oyuncuların birbirleriyle mücadelesi sırasında oyun kuralları dışına çıkmasıdır. teknik faul cezasında ise teknik faulü alan takımın rakibi 1 serbest atış kullanır bunun yanında geçen senelerde hücum hakkını da elde ediyordu ancak bu seneki kurallarda bir faul atışının sonrasında top kimdeyse hücum sırası hangi takımdaysa o takım hücumuna devam eder şeklinde uygulanmaya başlamıştır.

0

basketbol da oldukça faul kuralları millete zor gelsede çok kolaydır. basketbol da sert müdahale yada hakeme itiraz yapıldığı zaman veriliyor. teknik faul olunca kazanan takım serbest atış yapmaya gidiyor çizgiye. bu yüzden oldukça önemli bir fauldur. çünkü serbest atış atan takım atışlardan sonra da hücuma devam ediyor.

0

basketbolda özellik ve teknik faul iki takım arasında oluşan tartışmada bir oyuncu diğer takım oyuncusuna kötü söz veya itme kalkma gibi bir şeyler yaparsa hakemler buna teknik faul çalar.

0

karşı rakibe topla alakası olmadan yaptığı fauller teknik faul içerisinde yer alir

0

basketbolda rakip takımdan iki oyuncunun ağız dalaşı teknik faul kapsamındadır.