0

çocukların yetişmesi için okulda çevre de etkilidir. aslında çevreden ziyade öncelikle çocuğun aile de iyi bir eğitim alması gerekir. çocuğun aile tarafından yetiştirilmesi gerekir daha sonra çocuğun okul dönemi başlar ve okul ise, çocuğu sosyalleştirme, eğitme ve bilinçlendirme amaçlı bir kurumdur. yani ikincil olarak çocuk okulda yetişir. çevresi tarafından aldığı eğtim tarafından öğretmeni tarafından. çocuk dahasonra çevre edinir arkadaş ortamı kurar. bu edindiği çevre ne kadar iyi olursa onu yetişmesi için o kadar faydalı olur. bu yüzden çocuğun yetişmiş olduğu çevreye aileler dikkat etmeli ve onu yani çocuğu gözlemlemelidir. ilk eğtim anne baba da başlar daha sonra okul eğitimi ile çocuk öğrenmeye bilinçlenme keşfetmeye ve büyümeye başlar ve çevre edinir. asıl önemli olan edindiği bu çevre de. zira çocuğa faydalı olmayan onun için zararlı çevreler de olabilir bununiçğn dikkatetmek ve çocuğu takip etmek gerekir

1

çocukların gelişiminde hem aile, hem okul, hem çevre, hem de arkadaşlar oldukça etkilidir. hepsi bir bütün olarak çocuğu etkiler.

0

çocuklarda birer sosyal bir varlıklardır. büyüyüp gelişmelerine sosyal hayatında ya da çevresinde tüm olup bitenlerden etkilenirler. okul da aile de diğer sosyal çevresi de gelişimi etkiler.