0

müslüman olarak kimisi 4 4 lük yaşıyor ama ben mesela tamamen her şeye uygun davranmıyorum mesela oruç tutamıyorum ilaç kullandığımdan dolayı namaz kılmıyorum ama sureleri okuyorum abdest alıp .. benimki bu şekilde belki böyle yapanlar vardır veya tam olarak uyanlar vardır bilemem

0

müslüman olarak dört dörtlük yaşıyor diyemem o allahımızın bileceği iş biz islam'ın şartlarından hepsini yerine getiriyor uyuz ona bakmamız lazım sen 5 vakit namazını kılıyor sun zekat sana farz olduğu vakit sen zekat veriyormusun veriyorsan doğru şekilde mi veriyorsun veriyorsan doğru kişiye mi veriyorsun hacca gidiyormusun hacca gittiğin zaman hac kurallarına uyuyormusun doğru şekilde mi yapıyorsun haramlardan kaçıyorsun yoksa allaha töve etmeden günah işlemeye devam mı ediyorsun bunların hepsini düzgün yapsan bile o sorduğun soru allahını bileceği bir şey biz bilemeyiz belki yaptığımın çoğu dini şeyi yanlış yapırsundur o yüzden de dört dörtlük yapıyor sayılmazsın değilmi ben 5 vakit namazımı kılıyorum allah'a şükür ramazan'da tüm oruçlarını tutuyorum allah'a şükür ama günah da işliyorum her insan günah işler biz de allah'a tövbe de allah da bize bir daha yapmamamız adına günahlarımızı affeder benim düşüncelerim bunlar eğer sana yardımcı olduysam ne mutlu bana.

0

dörtluk dörtlüku bir tarafa birakip önce musluman miyiz ona bakmaliyiz ?

0

yaşamaya çalışıyoruz ama dört dörtlük olduğunu düşünmüyorum. çoğu insanin sadece adı müslüman. ne namazdan haberi var ne oruçtan. kelime i şehadet getiripgetirmedigi bile meçhul.

0

yaşamaya çalışıyoruz ama dört dörtlük olduğunu düşünmüyorum. çoğu insanin sadece adı müslüman. ne namazdan haberi var ne oruçtan. kelime i şehadet getiripgetirmedigi bile meçhul.

0

ben kendi adima konusabilirim ancak. hayir, muslumanligi tam anlamiyla dört dörtluk yasamiyorum

0

bu hayatta kimse dört dörtlük değildir. olmaz da allah'a laik bir kul muyuz acaba ? o var . ben inanmıyorum. kimse dört dörtlük de değildir. ,dört dörtlük de hayat yasiyamaz. insanlar mutluluk rolü oynuyor . aynı benim gbi bu hayatta mutlu olmaz çok zor gerçekten.

0

dört dörtlük yaşamanın dinle ilgisi yoktur.insan doyumsuz bir varlık olduğundan dolayı dört dörtlük yaşasa bile hiçbir şekilde tatmin olmaz. insan doğası gereği dört dörtlük hayat yoktur.