0

gazetecilik ve çeşitli dergilerde editörlükte yapmıştır yazarlıktan başka.

0

yazardır. 1954 yılında isveçte doğmuş, 2004 yılında hayatını kaybetmiştir.

0

15 agustos 1954 yılında, isveç’te doğmuştur. 9 kasım 2004 yılında, 50 yaşındayken hayatını kalp krizi nedeniyle kaybetmiştir. elektrik kesintisi nedeniyle 7. katta yer alan ofisine, merdivenlerden çıkan yazar, ofisine ulaştıktan kısa süre sonra, trajik bir şekilde hayatını kaybetmiş. ölümünden sonra yayınlanan kitapları tüm dünyada bir fırtına etkisi yaratmıştır. 2008 yılında, khaled hosseini‘nin ardından, tüm dünyada en çok satan 2. yazar olmayı başarmış. 2012 yılı sonuna kadar yazarın kitapları, tüm dünyada 73 milyondan daha fazla satmış.
12 yaşında kendisine bir daktilo hediye edilen stieg, önceleri bilim romanları yazmış ve hayatının sonraki zamanlarında bu alanda yazılar yazmış. isveç’in önde gelen kominist gruplarından birinin üyesi olan stieg larsson, aşırı sağ akımlar üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle ölüm tehditleri almaktaymış.
yazarın ölümünden sonra, mirasının tamamı, evi ve kitap gelirleri babası ve kardeşine kalmış. fakat daha sonra yazarın bir vasiyeti ortaya çıkmış ve bu vasiyete göre yazar herşeyini komünist bir organizasyona bırakmış. ancak vasiyetin herhangi bir şahidi olmamasından dolayı, isveç kanunlarına göre geçersiz sayılmış bu vasiyet.

0

stieg larrson iskandinav polisiyesi o bir yazardır.