0

bana göre örtünmek diye birşey yok kur-an da da örtün şeklinde bir ibare yok. "ört"ibaresi var bu örtten benim anladığım da kapat giyin açıkta görünmesin anlamında malum eskiden şuan ki gibi kıyafetler yoktu bu yüzden ört şeklinde geçiyor şu dönem olsaydı giyin yazabilirdi benim görüşüm bu insan önce beynini örtmeli beyin sapkın olursa istediğin yeri ört faydası yok.

1

bana göre örtünme insanların bile isteye tercihi olmayacaktır.
genellikle din ile bağdaştırılıp kadınlar örtünüyor ama kitapta saçını kapat yazmıyor.. göğsünü kapat yazıyor.. çoğu kadın eşinin ya da ailesinin baskısı isteğiyle kapatıyor başını.. yazık ediyor bence..

1

örtünmenin asıl amacı nefsine hakim olamayan erkeklerin, oda uymayan nefislerine hakim olabilmeleri için kadınların kendini olabildiğince kapalı tutması halidir. saçının teli gözükürse erkeğin bütün nefsi mahfolur. emek emek biriktirdiği sevaplar sizin bir saçınızın teliyle yok olup gider günahkar bir adam olur.

0

dinimiz örtünmeyi buyuruyor ,ama bazı insanlar model haline getirmiş yani ben onlara kapalı bile demiyorum yani.

0

kuranda kadın hep eksik görülür. bu yüzden örtünün denmiştir. şahitlik mevzusunda kolayca anlaşılacaktır ki kadın tam bir birey sayılmaz.

1

dinimiz kadın bedeninin belli olmamasını emreder. ayak ve kol bileklerine kadar örtünün demektedir. fakat kara peçeli olanlar bunu abartan insanlardır.