1

bizim köy de yetişen elma çeşitleri stargin, halk arasında kırmızı elma olarak da bilinen bir elma çeşididir. bir de golden vardır. bu elma çeşidi de halk arasında beyaz elma olarak tabir edilir.
daha sonra bir de amasya elması vardır. bu amasya elmasının şekli gider elmalara gire biraz daha farklıdır. elma ci olan çiftçi ler bunu kolay bir şekilde ayırt edebilir. daha sonra gray smit diye bilinen bir elma çeşidi daha vardır . bu elmamız diğer elmalara nazaran biraz daha mayhoş bir tadı vardır.
bundan dolayı da toplandıktan hemen sonra tüketilmesi tavsiye edilmez. aksine toplandıktan aylar sonra yenmesi tavsiye edilir . ve diğer elmalar gibi kabuğunda buruşma gibi bir şey söz konusu olmaz . daha lezzetli hâle gelir aksine. tabi benim bilenler anlar bu durumları galiba, ha bir de mayhoş elma diye tabir ettiğimiz. tadı her vakit ekşi olan ve böyle teker gibi şekli olan ortasından basık kenarları şişik bir elma çeşidi dir.
daha bir çok elma çeşidi bulunmaktadır . ancak isimleri artık genel bir sıra ile konulduğu için en eski ve halk tarafın dan da bilinen elmalar bunlardır. mesela diğer elmalara örnek verecek olursak. 102 , 103 diye konulan isimler vardır. bunlar o elmaların çeşitleridir. ve eski elma türlerine benzemektedir. daha elmalar ile ilgili diyeceğim bir şey yok sanırım.
bilgi almak istediğin zaman ben buralar da olurum . elimden geldiğince yardımcı olurum . hadin kolay gelsin. bol kazançlar.

0

türkiye'de yetişen elma türlerinde bildiğim arjantin elması ve kırmızı elma var.