1

naim süleyman oğlu türk milli haltercimiz dir . ve dünya şampiyonluğu bulunmaktadır. kendisi ile ne kadar önünsek az olan bir kişidir. benim bildiğim bu kadar herkese kolay gelsin der bol kazançlar dilerim hepinize

0

naim süleymaıoğlu, 1997 de bulgaristan'a dünyaya gelmiş türk asıllı bir sporcudur. bulgaristan'daki adı naim süleymanof'tur aslen burada henüz 10 yaşında iken haltere başlamıştır. bulgaristan'ın halterde başarılı olduğu o dönemlerde aldığı eğitimle henüz 15 yaşında iken brezilya'da düzenlenen dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki madalya kazanmıştır. onaltı yaşında iken de dünya rekoru kırarak şampiyon olmuştur. bu başarılı ile dünyanın en genç yaşta kırılan rekorunun sahibi olmuştur. üst üste dünyanın en iyi haltercisi ödülünü almıştır. kendi rekorlarını ancak kendisi kırabilmiştir.

1980li yıllarda bulgaritandaki türk kökenli vatandaşlara uygulanan soykırım sırasında kendisinin de kariyeri tehlikeye girmiştir. bunun üzerinden 1986 yılında avustralya'nın melbourne kentinde düzenlenen dünya halter şampiyonasında türk büyükelçiliğine sığınarak iltica telebinde bulunmuştur. dönemin başbakanı turgut özal'ın bizzat gösterdiği ilgi ile iltica işlemleri yapılmış ve türk vatandaşlığı almıştır. soyadını süleymanoğlu değiştirdikten sonra dünyada türkiye'yi temsil etmeye başlamıştır. ilk olarak 1988 yılında seul'de olimpiyatlara türkiye adına katılmış ve güreş dışındaki ilk altın madalyalarımızı getirmiştir. 1992 yılındaki barselona olimpiyatlarında da rekorlar ve madalyalar getirmiştir.

aktif spor hayatını sonlandırdıktan sonra da eğitimci olarak çalışmıştır. kendisi "cep herkülü" lakabiyla da taninirdi. geçirdiği bir beyin kanaması nedeniyle ameliyat olduğu hatanede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir.

0

cep herkülü namı ile milli sporcu haltercimiz. olimpiyatlarda hakterde 1. olmuş ülkemize altın madalya getirmiş sanırım kırdığı rekorda uzun yıllar ekarte edilememiş başarılı bir sporcumuzdu. huzurla uyusun.

0

naim süleymanoğlu bir halter şampiyonu muzdur ve türkiye'nin gururu olan bir adamdır.