0

ege bölgesinde nüfusun çoğunluğu iklim, toprak koşulları ve ulaşım kolaylıklarının da elverişliliğiyle geçimini tarımdan sağlar. ege bölgesinde akdeniz iklimine uygun bazı bitkiler (zeytin, üzüm vb) ağır basar. ege bölgesinden iç anadolu bölgesine geçildikçe, tarımın niteliği değişir; tahıl ekimi artar ve hayvancılık geçimde daha önemli bir yer tutar. tahıl ekiminde buğday başta gelir. onu arpa ve mısır izler. buğday özellikle afyon ve denizli'de üretilir. bu illeri izmir, aydın ve muğla izler. arpa ise afyon ve manisa illerinde, mısırın da başlıca ekim alanı manisa'dır. pirinç ekimine ovalarda az miktarda yer verilir. bölgede yaş ve kuru sebze üretimine de önem verilir. iklim koşulları uygun olduğu için turfanda sebze yetiştirilerek diğer bölgelere yollanır. patates ve soğan ekimi yaygındır. baklagillerden en çok nohut ekilir. kavun ve karpuz üretimi de yaygın bir şekilde yapılmaktadır.

0

ege bölgesi her türlü tarıma elverişli bir bölgedir.egenin zeytini,inciri,tütünü,üzümü meşhurdur.

0

ege çok zengin bir bölgedir hangisini saysak acaba. pamuk,zeytin,tütün,üzüm,kiraz,çilek,şeftali,haşhaş,incir,buğday,arpa,patates,patlıcan,kabak,soğan,bezelye,taze fasulye,portakal,mandalina,elma,armut,kayısı,dut,ıspanak,enginar,semizotu,pırasa,balkabağı,börülce,her türlü ot ve daha aklıma gelmeyen bur dünya şey yetişiyor.

0

o ege bölgesi'nde ne ararsan var. hepsi de yetişir çilek ,üzüm ,kiraz, zeytin, kestane badem, armut, domates, mandalina ,portakal ,nar hepsi hepsi her türlü meyve ,sebze de var.

0

zeytin , yetiştirilme alanı olarak en fazla ege bölgesi'nde bulunur. zeytine ek olarak aydın ili başta olmak üzere ege bölgesi'nin en önemli ürünlerinden biri de incirdir.

0

zeytin , üzüm , tütün haşhaş falan filan iste