0

namus uzerime veya intikam uzerine oluyor ama bence cok sacma ve gereksiz

0

tore dedikleri aslında insanların ağzıyla oluşturdukları bir cümledir bu da git git yaygınlaşmıştır şuan günümüz olmayabilir ama genellikle doğu tarafında töreler hala devam etmektedir namus davası genellik dene bilir ama kan davasıda ikinci olarak bilinir

1

genellikle namus yüzünden yada töre cinayetleri yada kan davası yuzunden

0

kendince namusunun kirlendigini düşündüklerinden dolayi namusunu temizlemek icin

0

genellikle namus uğruna işleniyor, kan davası diye o gidiyor onu vuruyor bu gidiyor onu vuruyor namusu ayaklar altına alan bir dünyada yaşıyoruz ve bu olaylarla daha çok karşılaşırız

0

kan dava sinda dolayi kiz kacirma adam oldurma toprak alma.

0

bu konuda biraz uzun yazmak istiyorum. törede kızlara önem vermiyorlar. onları namus simgesi olarak görüyorlar. onlar için kızlar süslemez. bir yer çıkamaz. kız onlar için ayıp demek. bundan bunalan kızlar kendine önem veren birini tercih eder. erkeklerde bundan faydalanmak ister. ve kız hamile kalır. buna dayanamayan baba çözümü kızını öldürmekle arar. bu şekilde cinayetler ortaya çıkıyor. cinayetlerin bir çoğu namus davasından kaynaklanıyor.

0

genellikle namus davası olarak kabul edilen meseleler ve kan davası nedeniyle işleniyor. eğitimle çözülmesi mümkün ancak bunların.

0

kan davası ve namus uğruna işleniyor güya. namusu iki bacak arasında görmekten vazgeçmediğimiz sürece bu ülke bir adım ilerleyemez. kıza babası amcası tecavüz eder ama kız öldürülür bu insanlık değil vahşettir. keza kan davası da aynı şekilde insan öldürmek insana has birşey olmamalı olamaz ama bebekken bile beşiklerine silah koyan bu zihniyetler ülkemizin ne kadar cahil ne kadar acınacak halde olduğumuzun göstergesi kişilerdir.

1

kan davaları sebebiyle işleniyor yada namus.

0

kan davası dediklerinin biri birini vurarak başlıyor