0

bildigim kadarıyla nesat ertas pavyonda bir kadına asık oluyor ve sonunda babasının istememesine ragmen evlenıyor ve yıllar sonra kadın bunu bosuyor.ve nesat ertasta bunun üzerine babasına cahildim dünyanın rengine kandim diye bu sarkıyı yazıyor.yanlista olabilir acıkcası net bılmıyorum.yanlıssa kusura bakmayın.

2

normtala beklesene madem cevap vereceksin neden soruyorsun kardeşim ya..
aaaa benzemeyin ya birbirinize..
bu da yeni moda çıktı memlekette..
kendin çal kendin oyna misali..
yazık parmaklarıma o kadar yazdım durdum.. :((

0

şarkıyı biliyorum fakat hikayesini hiç duymamıştım bu güzel soru için teşekkürler her gün yeni bir bilgi

2

evet, biliyorum..
rahmetli neşet ertaş, ankara'da pavyonlarda çalışırken pavyonda çalışan bir kıza aşık oluyor.
babası bu ilişkiyi öğreniyor, duygularından haberdar oluyor ve oğluna bir şiir yazıyor. bu arada babası da orada çalışıyor. babası ile bozlak türü atışmaları oluyor.. yarinden vazgeçmiyor güzel adam.. ve evleniyorlar.. 10 yıl kadar evli kalıyorlar.. sevdiği kadında şarkı söylemeye devam ediyor.
askere gidip döndüğünde boşanıyorlar ama rahmetli neşet ertaş sevdiği kadına her zaman sahip çıkıp arkasında duruyor.

1

neşat ertaş leyla adında birişine gönlül vermiş. babasu muharrem ertaş bu ilişkiye sıcak bakmamış ve ogluna "leyla bozuk alma dedim!" diye bir siir yazmış. neşat ertaş bu siirin üzerine "ana" adında bir siirle babasına karşılık vermiş. bu böyle bir zaman devam ediyor ve leyla ile neşat ertaş ertaş ayrılıyorlar. bunun üzerine hem babasına hemde leylaya itap etmesi için "cahildim dünyanın rengine kandım!" diyerek şarkı yazıyor.