0

allahın kurallarına uymak ve allahın indirdiğine uymaktır. allahın yasaklarını yapmamaktır emirlerine uymaktır. yardımsever olmak. ahirete hazırlanmak.

0

cennete girmem için ilk önce içinde insan da allah korkusu olacak. rabbimin buyruklarını yerine getirecek, ibadetlerini yerine getirecek, iyilik yapacak, dilencilere para verecek, zekat verecek, oruç tutacak allah'a layık bir kul olmak için elinden gelen her şeyi yapacak anca öyle cennete girebiliriz. kul hakkı yemeyeceğiz, kimsenin arkasında gıybet yapılmayacak bu gibi şeyler yani hep iyi olacaksın kalbin her zaman tertemiz olacak hiçbir zaman kötülük düşünmeyeceksin kimseye karşı.

0

iyi bir insan olmaliyiz islama deger vermeyiliz allahin istedigi yolda gitmeli imanli durust yardimsever v.b olmaliyiz

0

ehli müslüman olmalı. yani gerçek bir insan olmalı. allah’a ve peygmberlerine inanmalı . kelime-i şahadeti dil ile söyleyip kalp ile tasdik eden herkes cennete gider. günahı olan önce cehennnede veya kabirde cezasını çeker öyle gider.

0

cennetin kapıları her insana açıktır ama insan olmasını bilene daha çok. kim sana kötülük yaparsa sen ona iyilikle karşılık ver derdi babaannem çok doğru bir söz hem karşımızdakini iyiliğe doğrultmuş oluruz hem de kendimizden ödün vermeyiz.

0

kul hakkına girmemeye çalışmalı, allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmemeli ve ne için burada olduğumuzu anlamaya çalışmalıyız.