0

ben sitede yeniyim listeye nasıl girilir ve liste neden bakılır bilgim yoktur ama liseye girebilmek için uzun cevap yazılmalıdır da hiç bir fikrim yok ama uzun yazdığın cevapların içinde laf kalabalığı olmaması gerekir bence çünkü bazı üyeler cevabı uzatmak için cevabın içine çok laf kalabalığı bırakıyorlar onun için de bence de en doğru olanı evet uzun cevap yazmak ama cevabını doğru olmasıdır.

0

sorulan sorulara ilk dört cevap verenlerin içinde olman lazım... yani .%5 ekstra kazanç sağlayan sorular bunlar. bu sorularda baya aktif olursan listede hızla yükselirsin.

0

uzun cevaplar önemli tabi ki ama araştırmak da önemli ben mesela sorduğumuz sorulara yine kendimizin cevap verdiği şeylerin kazandırdığını bilmiyordum. çünkü bölümümden dolayı tarihle, edebiyatla çok ilgiliyim. özellikle de tarih. sürekli internetim olsa eminim daha iyi kazanırım ama olduğu kadar tabi ki sonuçta cevapların hepsini birebir bilmiyorum ki. araştırıyorum. sonuçta ne olursa olsun burada cevap vermek de çok önemli hem faydalı oluyorsun hem de kendine fayda sağlıyorsun. bir de başka sınavlarla ilgilenince de soruları görünce bana çok tanıdık geliyor. hemen cevaplıyorum. nerdeyse kendi kütüphanem var diyecek kadar bir kitaplığım var kazandıkça ilerde kitaplarıma yenilerini ekleyeceğim. bu yüzden kitap soruları da beni çok heyecanlandırıyor.

3

mutlaka sorulara uzun cevaplar vermek insana kazandırıyor olabilir. ama kazanırken de önemli olan yoruma açık soruları kast etmeden belirtmek isterim ki, bilgi gerektiren ya da araştırılınca cevabı olan sorulara çok insan sadece yorum yazıyor. oysa araştırınca gerçek cevabı verecek, ama buna çok kişi uğraşmıyor, sorulunca da sorumani yorumda yazabilirsiniz diye oluyor.
ben buna çok kızıyorum. ben bilgi sorularının hepsini google amcamdan sorup öğreniyorum. ve cevabı yazıyorum. ben doğru hareket edip kazanıyorum ama bir başkası uzun cümleler kurup ben bu konuda fikir sahibi değilim "sorunun içeriğini yazıyor attım" o konuda bilmiyorum gibi sıradan cümleler kuruyor ve o da kazanıyor, onun artısı zaman kaybetmiyor. ben o bilgi sorusunu araştırırken o belki de üçüncü sorusuna cevap yazıyor. aslında çok adaletsizlik var sitede. eskiden epey ses verdim bu konuda bir iki kişinin desteği dışında bir destek de görmedim.
hani bir söz vardır ya; "kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et, ilkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı ömür boyu sürer." diye..
ben böyle düşünüyorum. ben bir kuruş kazanacaksam bunu hak etmeyi isterim.
ama çok kişi bunu düşünmüyor bile.

0

listeye girmeniz için evet uzun cevaplar verirseniz en azından listede yer alabilirsin. çünkü gerçekten de yarışmanın bitmesine daha zaman var yani ne olacağı belli değil şu an ilk 4 belli gibi ama ne olacağı belli olmaz. belki pes eden olur artık bilemeyiz ama sana tavsiyem hem soru sorup hem de kendi sordun sonra cevap verip listede yer alabilirsin. önemli olan burada zaten uzun cevaplar vermek çünkü anca o şekil listeye geçebiliyoruz. böyle çok kısa cevap yazarsan biraz zor gibi görünüyor.

0

listeye girebilmek icin uzun cevaplar vermelisin.

1

aynen uzun cevaplar verilmeli bide bol bol burda takilman gerekli yoksa siralamadan geri dusersin.

1

ben genellikle uzun ve cevap ile ilgili mantıklı içerikler üretmeye çalışıyorum. ve genellikle sıralamada kalmak için kesinlikle uzun cevaplar vermeyi tercih etmekteyim. size de tavsiyem eğer, cevabınız ne kadar uzun olursa o kadar daha fazla kazanç sağlarsınız ve sıralamaya girmeniz daha çabuk olabilir diye düşünüyorum. ancak uzun cevap vereceğim diye sakın mantıksız saçma şeyler yazmayın çünkü site cevaplarımızı tek tek okuyor.

0

bence listeye girebilmek için her ikiside önemli