0

derbi maç her ne kadar aynı şehrin iki büyük takımı dense de günümüzde ezeli rekabet içinde olan takımlarin maçları için denir.
en büyük derbi maçları

galatasaray -fenerbahce
real madrid - barcelona
manchester united- manchester city
inter - milan
olimpiakos - panathinaikos
boca juniors - river plate

0

derbi maçı anlatılmaz yaşanır gibisinden heycan dolu o 90dk hiç bitmesin istiyiceğin en hırslı ateşli maçlardır fenerbahce - galatasaray gibi boca juniours - river plate celtic - rangers gibi

0

aynı şehrin 2 takımının yaptığı maç iken zaman ile ideolojik siyasi sosyal sınıf farkı gibi etkenler ile farklı şehir takımlarıda derbi oldu örnekleri
r.madrid (kraliyet takımı) barça ( katalan)
rangers (protestan) celtic (katolik)
boca (halk işçi ) rive (zengin)

0

derbilere örnek ise,
river plate - boca juniors,
real madrid- barcelona,
celtic - glasgow rangers,
fenerbahçe - galatasaray
juventus - inter,
bayern münich- borussia dortmound
chalsea - liverpool
vs vs ..

1

derbi yıllardır süregelen rekabetin müsabakaya dönüşmesine derbi denir. bu bazen bir ülkenin en güçlü kulüpleride olabilir, bazende aynı şehrin iki kulübüde olabilir. her ne kadar çogu derbilerde bu durum ne yazıkki pek görülemesede dostluk içinde bir rekabete dönüşmesi gereken rekabettir.

0

derbi maçı ezeli iki rakip arasında yapılan müsabakaya verilen addir

0

aynı şehirde olan takımların biraya geldiği maçlar derbi maclaridir

0

ulkenin guclu takimlarinin karsi karsiya gelmeaidi bjk-gs derbisini gecen sene bjk 3-0 almisti,juventus-inter,real barca gibi.

0

bu soru futbol takip eden kisiler için cok basit bir sorudur derbi maci iki ezeli rakibin bir biriyle yaptiği maça denir örnek vericek olursak en büyük derbi yanlis bilmiyorsam boca juniors ve river plate takimi arasinda oynanan derbidir ülkemizden örnek vericek olursak ülkemizde en büyük derbi fenerbahçe galatasaray derbisidir.

0

bir ülkeniin kalbi o hafta atar diyebiliriz. galatasaray-fenerbahçe / madrid-barça gibi derbiler

0

ülkenin 2 büyük gözde ezeli en iyi takımları arasında oynanan maçlara deniliyor. örneğin galatasaray-fenerbahçe maçları en iyi derbilerden biridir.

0

bir ülkenin en köklü kuluplerinin birbiri ile maç yapmasıdır örnek olarak galatasaray-fenerbahçe , olympiakos -panathinaikos-inter-milan

0

aynı şehirden iki takım maç yaptığında bu maç derbi maçı olur.ancak türkiye'de galatasaray,fenerbahçe ve beşiktaş takımlarının arasında yapılan maçlar çok ön planda olduğu için insanlar sadece bu maçların derbi maçları olduğunu düşünür.oysa ki adanaspor-adana demirspor maçı da bir derbidir.ayrıca en büyük maç olarak görünen real madrid-barcelona maçı bir derbi değildir çünkü iki takım da ispanya'nın farklı şehirlerinin takımıdır.

0

derbi demek rekabet demek ezeli savaş paylaşılamayanlar demek, spora katılan en güzel işlerden bir tanesi ,

0

derbi maçı demek iki ezeli rakibin karşılaşması anlamına geliyor. örnek verecek olursak galatasaray-fenerbahçe takımları örnek olarak verebilirim.

0

derbi maçı önemli takımlar arasında yapılan güzel bir maç türüdür.

0

derbi maçı ezeli ve güçlü rakiplerin maçıdır

1

derbi maçı aynı şehirin iki büyük takımının karşılaşması