0

bir ağaç gibi özgür olmalıkimse karışmadan yaşayabilmeli ve orman gibi kalabalık ve birbirimize saygı duyarak paylaşarak yaşamalıyız

0

hem bir ağaç gibi özgür yaşabilmeliyiz yeri geldiğinde de bir orman gibi birleşerek kardeş olabilmeliyizdir bu sözden anlatılmak istenen. herkes bireysel özgür toplumsal bir olmalıdır.

1

ben bu sözü tek tek açıklayayım.
bir ağaç gibi tek denilmiş, şimdi ağaç gibi tek denilmesin den kastı galiba kimsenin karışmaması herşeyi tek yapabilmesi, ne bileyim özgürce tek başına yaşayabilmeyi kastetmiştir. benim anladığım kadarıyla böyle, şimdi de diğerine geçelim.
bir ağaç gibi hür olacak denmiş. hür den kastı galiba kendi kendi yetişe bilmesi , büyüye bilmesi ni kastetmişler dir.
daha sonra da orman gibi kardeşcesine denilmiş. burdan da şunu anlıyorum kalabalık bir toplumun için de hiç kimsenin baskısı altında yaşamadan, özgürce hareket ederek, kimsenin karışmamasından dolayı ve kendi istediğini yapabilmesi ni söylemiştir. benim anladığım kadarıyla böyle. herkese kolay gelsin der. bol kazançlar dilerim.

1

bir ağaç kadar özgür bir ağaç kadar sağlam olunmalıdır fakat bu özgürlüğü yaşarken diğerlerine zarar verilmemelidir. bir ağaç özgürce büyüyebilir ama bu o ağacın çevresindeki ağaçları büyütmesine engel değildir. birlik olunursa harika bir görüntü oluşturur. tek ağacın pek faydası ve güzelliği yoktur fakat birbiri arasında özgürce büyümüş ve birlik olunmuş bir orman eşsiz bir güzelliğe sahiptir. anlatılmak istenen tam kelimelere dökemesem de budur diye düşünüyorum.

1

her insan bir bireydir özeldir. özgürdür. ve aslında bir toplumla beraber yaşamaktadır. asla kavga etmeden barış içinde ve özgürce yaşamalıyız denilmek istenmiştir.

1

kendi kimliğimiz bularak hayatımızı kendi ayaklarımızın üzerinde sürdürebilmeliyiz. bunun için yeterli eğitimi ve tecrübeyi kazanmaya çalışırsak kimseye muhtaç olmadan var olabiliriz. bu güç ve imkanla insanlara daha çok yardımcı olabilir, sevgi ve saygı çerçevesinden sosyal hayatımızı sürdürebiliriz aynı zamanda.