0

ailenle sevdiklerinle ve arkadaslarınla oldugun anlar cok degerli kıymetli zamanlar oluyor demesi kolay diyebilir bazı kişiler ama ben cok uzun bir sure onlardan ayrı kaldım cok zor oluyor psikolojik olarak ınsan cıdden çöküyor goruntulu konusma yapardım hiçbir işe yaramazdı coğu kişi sevdiklerinden uzaklasmak ıster ama gel gör ki bu cok zor iş kolay kolay kimsenin kaldırabileceğini zannetmiyorum o yuzden onlarlayken hayatın çok güzel olduğunu anlıyorum.

0

ben bu hayatın en güzel oldugunu düşündüğüm ve yasadıgım bir olayı paylasmak istiyorum. bizim ailemiz asirettir koç aşireti olarak bilinir,tanınır. küçük yasta ailemin yolunda gitmek istediğim o büyük isteğin verdiği şeyler bir suc işledim. çok sevdiğim bir kız vardı o zamanlar istese canımı verecek kadar cok seversim. bi gün yolda darp edilip parasını almışlar. ben bunu ögrendiğimde cılgına döndüm zigana marka silahım vardı. ailede yeni doğan çocuklara silah hediye edilir. nasıl altın takılıyorsa buda bizim yöremizin bir kuralıdır. ben dediğim gibi asiret cocugu oldugum için elim kolum ısımdu kısa bir zamanda bunu kimin yaptığını ögrendim. polat ve berat adını iki ikişi oldugunu biliyordum artık. aldım silahımı cıktım evden nerde olduklarını biliyorum zaten. gidip ikisininde bacaklarına mermi yagdırdım. aradım polisi adam vurdum gelin beni alın dedim. 112 yi aradım ölmesinler diye. aldılar beni cıktıgım nöbetci sulk mahkemesi tarafından tutuklandım. yaşım o zamanlar 16 falan oldugu için 1. agır çocuk mahkemesi tarafından yargılandım. 7 mahkeme durusmasına katıldım 7. karar duruşma mahkemesinde 2 sene 4 ay 16 gün basit yaralama,ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma suclarını işlediğim gerekcesi ile hüküm yedim. 2 sene 4 ay 16 gün ne hayet bitti ve özgür kaldım. dısarıya cıktıgım o an anladım ki bu hayat yaşamaya gercekten degecek bir hayatmış, ama tek kuralı özgür olmakmış. o gün tövbe ettim bu işlere bi dahada bulaşmadım.

0

sevdiğin insan yanında mayışmışsınız bir söminenin karşısında. üzerinizde bir battaniyeyle sohbetin dibine vuruyorsunuz. hayatın en değerli olduğu an bu bence.

0

mesela yağmurdan sonra çıkan gökkuşağı yada yeni doğmuş bir bebek yada dünyanın bir ucunda yeni kesfedilmis bir yer veyaa bir insanin yüzünde olusan tebessüm.. bunlsr hep hayatın güzel oldugunu gosterir ama biz farketmeyiz. bizim icin para mal mülk hayatin guzel oldugunu gösteriyor. malesef günümüz yaşam şartlarına insanlar gecim derdi egitim meslek düşünmekten hayatin gercek guzelliklerini goremiyor ve yasayamiyor.

0

mutlu olduğumuz anlar,aşık olduğumuz an,beklediğimiz birşeyin gerçekleştiği an...

1

hayatımızda çok güzel anlar var, hayat cok guzel diyebileceğimiz. anne evinde sabah muhteşem bir kahvaltıyla uyanmak bile söyletiyor bunu insana. tabi bir arada değilseniz. esinizle evlendiginiz gün hayatınızda dönüm noktasıdır ve hayat çok güzel dersiniz. ama en güzeli insanın çocuğunu kucağına aldığı andır bence. dünya tam manasıyla o zaman güzelleşiyor.

0

hayattan tat aldığımız anlar gülümsediğimiz anlar huzurlu mutlu olduğumuz anlar