0

insan yedisinde neyse yetmişinde de odur yargısı doğru mudur?

diyalektiğin parça pinçik edilmesi:))

4 cevap
0

evet bu söz bence genel anlamda doğrudur. çünkü bir söz vardır ağaç yaşken eğilir. kişinin karakteri kişiliği küçükken oturur. bu yüzden artık insan belirli bir yaşa geldikten sonra onun kişiliği değişmez karakteri çok fazla değişmeyecektir. tabii arada istisnalar var mı tabii ki de var. o istisnalar da bazen yaşadıklarından ders çıkartarak kendilerini değiştirmeye çalışan kişilerdir.

0

evet doğru katılıyorum. insan yedisinde neyse yetmişinde de odur bazı insanlar değişir diyorlar ama hiçbir şekilde değişmezler sadece değişen insan %5 diğerleri değişmez bir bakarsın bir ay değişmiş ama gene tekrar devam ediyorlar. çünkü ben yaşadım biliyorum insan huyundan vazgeçmez zaten bi laf vardır. huylu huyundan vazgeçmez diye bu hesap yani insanlar doyumsuz, nankör, bencil olduğu için ve kendilerini hobi edindiği için huylarını değişmezler zaten değişimeyede niyetleri olmaz.

0

bence doğrudur çünkü atalarımızdan geliyoruz.nasıl bir annenin gözü mavi ise çocugunun gözü maviyse o şekildedir.umarım anlaşılabilmişimdirç

0

evet çogu insan için dogru bir önyargı ancak bazı insanları huyları değişebiliyor.