0

yani bunu hem maddi olarak düşünürüm hemde manevi olarak düşünürüm çünkü ben bakabilecegim kadar çocuk yapmak isterim. henüz bir çocuğum yok ama onun geleceği için düşünerek karar vermeliyim.

0

valla evli değilim ama şu anki ekonomik sartlarda asgari ucrete calısan bir bireye bir çocuk bile fazladır çünkü yaşam çok zor bu aralar cidden her şey zamlandı ama aldığımız ücretler hep aynı keşke biraz zam yapılsa ve fiyatlarda biraz düsse.

0

ekonomik etkenler en büyük belirleyici sebep olacaktır . ekonomik durumu iyi olan insanlar genellikle az çocuk ama kariyer olarak çok iyi yerlerde olması için yurtiçi ve yurtdışında çok önemli imkanlar sunmaktadır . tarıma dayalı yerlerde ise genellikle çok çocuk ve doğal koşullara meydan okumak önemlidir .

0

ekonomik imkan baş sebep ama bir çocuk olduktan sonra ikincisi de bu devirde bence istenmemeli çünkü gerçekten hem çok fedakarlik gerektiren birşey hemde evet bebekde bir birey olduğu için onunda masrafları var bebek olunca maaşlar artmadığına göre aynı maaşla iki kişi geçinmek durumunda kalıyorsun. bir tane olsun ama adam gibi insan gibi olsun çok cocuk yapıp bakmayıp sokaklarda vakit geçirerek çocuk büyütülmez. tüm imkanlarını sunabilmek için tek çocuk kafi.

0

üç çocuğum var ve bu zamlar yüzünden yeme içme zor. kiyafet bıraktım bile asgari ücret le çok zor bide kira maaştan bișey kalmıyor düşünün artık ne yapmalıyız