0

bir haberin doğru olduğum anlamak için araştırma yapmak lazım birçok kişiye sormak lazım sadece bir kaynağa güvenmemek lazım.

0

haberi düzgünce araştırmak lazım.tek bir siteye girip haberi doğrularsak bir çok hata ile karşı karşıya geliriz.bunun içinde tek bir yere bakmamak lazım ve önerilen sitelere girmemiz lazım.mesela tek bir siteye girersek haberin yanlış çıkması %75 ihtimaldir.çünkü kanıt felan olmazsa yanlış olur.eğer birden çok siteye girerseniz aynı sonucu görürseniz haber doğrudur.bunun içinde güzel bir araştırma yapmak lazım.

1

haberin doğru olup olmadığını araştırmamız bile üzücü aslında.habercilik ettiğinde haber tarafsız bir şekilde aktarılmalı der fakat yanlı olunca haber teyit etmek için ekstra çaba harcamak durumuna sokuyor bizleri. bunun içinde bu hizmeti sağlayan siteler var ki şuan bu konuda en iyi olan site teyit.org.onun haricinde aynı haberi farklı kaynaklara bakarakta kendimizde bir kanaat oluşturabiliriz.

2

internet üzerinden yapılan araştırmalar sonucunda biraz vakit ayırılarak doğru olup olmadığı görülebilir. içinde 'iddia edildi' yazılan haberlere inanmamak araştırmak gerekmektedir. bunun için teyit.org adında internet sitesi mevcuttur.