0

nobele aday gösterilen ilk erkek yazarımız kimdir?

12 yaşına kadar konuşma güçlüğü çeken eğitimine ortaokulu bitirmeden son veren pamuk tarlalarında amelebaşılık ve su bekçiliği yapan nobel e aday gösterilen ilk erkek yazarımız kimdir ?

5 cevap
0

"ince memed" isimli romanın yazarı "yaşar kemal" isimli yazarımız gösterilmiştir.

0

pen yazarlar derneği tarafından edebiyat alanında nobel'e aday gösterilen ilk yazarımız ,osmaniye doğumlu çukurova'nın yağız delikanlısı diye atfedilen ve 2015 yılında hayata gözlerini yuman yaşar kemal'dir. kendisi özellikle anadolu kültürünü yazmış olduğu eserlerin de ustalıkla yorumlayıp eserine katan, anadolu'ya ait efsane ve masalları eserlerinde kullanan güzide bir yazardı.yaşar kemal'i edebiyat dalında nobel gösterecek olan eseri 4 ciltten oluşan e 1954 yılında tamamladığı "ince mehmet "adlı eseridir. anadolu'ya ait eserlerinden bir taneside yaşamış olduğu ve doğup büyüdüğü coğrafyanın önemli bir ögesi olan toroslar dediğimiz o geniş coğrafyadaki yakılmış olan ağıtları derlediği "ağıtlar" kitabıdır. yaşar kemal türk edebiyatının en iyi romancılarından birisidir.

1

yaşar kemal. türk reklamcılığının usta isimlerinden biridir toplumcu gerçekçi bir yazardır. ince memed, yer demir gök bakır, ağrıdağı efsanesi gibi önemli romanları edebiyatimiza kazandırmıştır

1

nobele aday gösterilen ilk yazarımız yaşar kemal'dir. ince memed adlı romanıyla aday olmuştur. rusların doğu anadolu'yu işgali tehlikesi nedeniyle erzurum'dan çukurova'ya taşınmıştır çocukluğunda. pamuk tarlalarında çalışmış, buranın kültürüne de en yakından vakıf olmuştur. ince memed romanında bu yörenin kültürünü ve şivesini çok iyi yansıtmıştır. okunması gereken romalardandır. okumayan türk edebiyatına yabancı kalmıştır bana göre.

2

aday gösterilen ilk erkek yazarımız yaşar kemaldir. 23 tanesi roman olmak üzere kırka yakın eseri vardır.