0

üniversite seçiminde sağlık bölümü mü hukuk bölümü mü?

hangi bölümü tercih etmek gelecek açısından daha faydalıdır.

6 cevap
0

tabiki de hukuk bölümü. girersin mahkemeye alırsın paranı. sağlıkçı olup ne yapacaksın. ameliyata mı gireceksin anestezici olarak yada milletin sidiğinin tahlilini mi yapacaksın. en iyisi hukuk. giyersin takım elbiseni gidersin duruşmana

0

bence hukuk fakültesi tabii ki de daha iyi ama sağlık fakültesi'de bence oldukça iyi. artık günümüzde sağlık yönünden çok ilerlemelerin olduğu ve sağlık bakanlığı'nın birçok hastane açtığını düşünürsek gerçekten sağlık durumun okumak o kadar iyi bence. en azından hastanelerde çalışmak tabii ki eğer ki seviyorsanız bu ortamı çalışmayı gerçekten çok iyi.benim ablam da şu anda hemşire o da çok seviyorum mesleğini o yüzden severek yapıyorsanız yapacaksınız o mesleği çok iyi bence. gelecek açısından ise bence hukuk fakültesi çünkü hukuk fakültesi artık hukuk okuyanlar gerçekten çok iyi gibi günümüzde artık bir sürü olay olduğu için bence gelecek açısından daha iyi. çok para kazanıyorlar açıkçası.insanlar sağlıktan daha çok iş olduğunu düşünüyorlar ama bence hukuk fakültesini bitirerek avukat olan bir kişi daha çok para kazanıyor ve gelecek açısından daha iyi bence.

0

ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ve benim sağlık alanına yönelmem daha doğru bir tercih olmaktadır ama başka bir kişinin tabiki kendi istediği yapabileceği bir meslek grubu alanını seçmesi gerekmektedir ama bu devirde aaglkin sektörünün de maalesef ki önü kapanmaktadır atama yapılmamaktadır bu nedenle bana göre hemen çıkar çıkmaz ise girme güvencesi olan bir meslek grubunun alanının seçilmesi daha iyi gelmektedir diye düşünüyorum ama herşey de para değil kişi kendi hayatında ne yapmak istiyor ise onu seçmeli ve ona yönelmelidir ama sağlık alanında bir başkadır başkalarına yardımcı olmanın verdiği mutluluğu hiçbiri vermez yasatmaz i güzel duyguyu hiçbir meslek

0

ikisi de zıt branşlar egitim alaninda biri sayısal(fen) diğeri eşit ağırlık alanı. bunun tercihini ders notlarına göre vermek daha mantıklı. ben fenciyim ben tercih ederken eşit ağırlık ile ilgili hiçbir bölüm seçmemiştim.

0

en doğru kararı yine kendiniz verirsiniz ikiside güzel bölümler, hukuk okuyunca saha fazla çaba harcamak gerekiyor ama sağlıkçılar boşta kalmıyor genelde.

0

bunu kendin için soruyorsan sevdigin bölume git ben oyle yapmadığım için pişmanım.
hukuk tercih ederim ama.