0

evlat arasında kız erkek ayrımı yapması pek doğru değil benim 3 tane evladım var iki tane kızım bir tane daha oğlum var üç çocuğum da bana değerleri aynıdır 2 kızımı hem de oğlumu canımdan daha çok seviyorum ve asla hiçbir zaman onların arasında ayrım yapmam.

0

kesinlikle evlat ayrımı yapılmaz allah katında bunun yeri yoktu evlat derken akan sular durur erkek kız farketmez yaratan sağlıklı hayırlı çocuk nasip etsin yeter.

0

asla yapmam hepsi eşit olur benim için ki zaten ayrım yapmak günah

0

bir evladım yok ama eğer olsaydı kız yada erkek farketmez böyle bir ayrım yapmazdım . çünkü evlat evkattır. evladın kızı veya erkeği olmaz bende bir kadınım neden oğlum olsun diye ısrar edeyim veya kızım olsun diye farketmiyor . bunlar çok bağnaz yanlış düşünceler . insan hayeller kurabilir kızım olsun oğlum olsun şöyle olsun diye ama önemli olan doğacak çocuğun sağlıklı vatana millete hayırlı iyi ahlaklı bir evlat olmasıdır . kız veya erkek olması benim için hiç farketmez

0

evlatlar arasında ayrım yapmak bana göre değil ,ayrım yapmak geri kafalı insanlar için sorun yaratabilir ancak.

0

kesinlikle yapmam şükürler olsun bir erkek evladım var kız olmasinida isterdim ama rabbim erkek evlat nasip etti her türlü cok şükür rabbime ikiside evlat ikiside can ikiside kan

0

bir kızım olduğu için net bir cevap veremeyeceğim ama sanırım kızımı daha çok severdim. çünkü hamileyken erkek olacak sandığımızda bayağı üzülmüştüm. kız çocukları daha tatlı ve daha güzel.

0

bence ayrım yapılmaması taraftarıyım. çünkü birini ayırt etmeye kalkarsak öteki çocuğumuz için farklı düşünceler gelebilir aklına.

1

evlatlar arasında kız erkek ayırım yapılması kadar bir insanlık dışı uygulama olamaz bence..
bence insanlık dışıdır yapan kişi de..
bazı anne babalarda erkek çocuk nedense ön planda olur, ona farklı davranılır..
evde onun söz hakkı olur, kızlar ikinci planda kalır.. ama bu çok yanlış bir uygulama.
vicdanen insan evladın nasıl ayırabilir.. ikisi de aynı şartlarda dünyaya geliyor, dokuz ay on gün anne cinsiyeti belli olsun olmasın evladını taşıyor.. dünyaya getirince neden bu ayırım olur anlamam..
sanırım bu islam dininin gereği çok ailede.. islam dininin kadına bakış açısı ama o o zamanlardaki şartlarda belki düşünüldü, insanlar inandıkları dinlerini de yaşadıkları zamana uyarlamalı..
ben şahsen kız evlatlarını çok severim.. her iki çocuğuma hamileyken cinsiyetlerini öğrenene kadar her zaman kızım olacak adını zeynep koyacağım hayali ve beklentisi ile yaşadım..
4 ay böyle geçti ikisinde de.. baktım oğlum olacak.. tabii o da evlat sevilmez mi..
ben zeynep çok isterken evren sesimi duydu ve bana hazır büyümüş onu gönderdi.. büyük oğlumun eşinin adı kızımın adı zeynep..
hep derim bu hayatta kızın olacak..

0

henuz cocugum yok ama ben ayrim yapmam her ikiside benim kanimdan canimdan. :)