0

beslenme alışkanlıklarımızın kötü olması olabilir. aslında türk mutfağı çok sağlıklı bir mutfak ama hamur işleri yaygın olarak tüketiliyor. ekmek yeme alışkanlığımız yüksek. üstelik son dönemlerde fast food alışkanlıkları da arttı. gıdaların denetimi yeterince yapılmıyor ve maalesef üreticilerden zararlı katkı maddelerini kullanmaktan çekinmeyenler var. kepekli ekmeğe kepek diye hayvan yemi koyanları, pul bibere kiremit tozu koyanları duyuyoruz. tereyağına margarin katanları da duyuyoruz.

ayrıca tarım ürünlerinde ve hayvancılıkta aşırı miktarda hormon, zeehir, kimyasal madde kullanılıyor. deterjanlar sağlıksız...

bir dönem çernobil faciası nedeniyle özellikle karadeniz bölgesindeki halkımız etkilenmişti. ardından da kanser vakaları artmıştı. hayatını kaybeden insan sayısı çok bu yüzden. o dönemin yetkilisi de kameralar önünde çay içerek çayların ne kadar sağlıklı olduğunu, kanserojen madde taşımadığını anlatmıştı bize... dolayısıyla yöneticilerin de vebali büyük.

ayrıca erken teşhis ve tedavi imkanlarının düşük olması da bu vakaların çoğalmasına ve yaygınlaşmasına neden olan etkenlerden biridir.

0

bence en önemli etken gıda sektöründeki denetimlerin yetersizliği. ambalajlı ürünlerin yanı sıra ülkemizdeki tüm gıda ürünlerinin 3. sınıf kalite ile üretildiğini düşünüyorum.

0

sigara baslica ama yedigimiz yiyeceklerde de kanseri tetikleyen seyler var