0

güzel bir olay bence. ve kimse tarafından abartılmamalı. alt tarafı bir söz yapılmış. sanki hemen nikah basmamışlar ki. gençlerde iş bulur, merak etmeyin. yani zaten çalışan bireylerde olsalar aileler yardım ediyor. hani nasıl yapacaklar edecekler diye düşünmeyin. illa ki ufak ufak ev döşenir. önemli olan evlendikten sonra. evlenene kadar iş bulursa gençler, kendi yağlarında kavrulur giderler yani. iş bulunur. en basitinden başlarda markete girip çalışsa bile iyidir açıkçası.

0

yani ikisi de yeni mezun ve ikisi de işsiz hangi gelirleri ile nişan yapmışlar söz yapmışlar anlam veremedim şuan ama muhtemelen aileleri falan destek olmuştur diye düşünüyorum yani bence yanlış bir şey şimdi evet nişan ,söz ,düğün vs bu tür şeyleri ailen karşılayabilir ve bu konuda sana destek olabilirler ama evlendikten sonra kesinlikle ev geçindirmek çok zor bence iş bulduktan sonra bu şeylere adım atmak daha mantıklı geliyor aceleye getirmek değilde sonunu düşünüp adım atmak gerekiyor yani nişan düğün vs her şey oldu bitti peki evlendikten sonra o ev nasıl geçinecek hangi parayla hemen iş bulabilecekler mi.kesinlikle çok zor ve ben böyle bir şey tercih etmezdim evleneceğim adam en azından bir iş sahibi olmalı.

0

sözlenmişler anladığım kadarıyla bence damat evlenmek istiyosa nolursa olsun bir iş bulmalı sonuçta aşk karın doyurmuyor geçim nasıl olcak çalışmazsa illaki bir işe girip işbası yapması şarttır.

0

allah hayirlisi neyse onu yapsin derim evlilikte keramet var

0

ben yanlış olduğunu düşünüyorum. çünkü nişanın arkası hemen düğün. en iyi ihtimalle 2 bilemedin 3 sene nişanlı kalabiliyorsun. daha fazlasında dedikodular yayılmaya başlıyor. zaten evlenme niyeti olmayan adam nişan yapmaz flört olarak takılır. bir düzen kurmadan nişanın kendisi masraf zaten arkası düğün ayrı masraf. evlilik çok ciddi ve maalesef ki çok masraflı bir kurum hele ki türkiye gibi bir ülkede. geçim derdi de cabası. bir de çocuk var, evliliğin kaçınılmazı. eğer düzenini oturtmadan gelecek adına ülke yönetir gibi haftalık, 3 aylık, yıllık, 5 yıllık, 20 yıllık planlar ile ilerlemezsen bu ilk adım olan nişanın faturasını 20 yıla mal olur. amma abarttın diye düşünebilirsiniz ama etrafımdaki yüzlerce çiftin sorunları aynı ve uzun gözlemlerime dayanarak yazdım bunları.

0

kardeşim ortada evlenme gibi bir durum olmadığından hiçbir sakıncası yoktur bence. sözlensinler ilerde elbet iş bulacaklae ve böylelikle evlenebilirler. sozlenmeleri ile en azindan aileler de birbirini tanımış olurlar, eğer bunu kız ve erkekte isterse tabi.

0

ben eşimle evlendigimde askerden yeni gelmişti. ki askerdeyken nisan yaptık. bir işi yoktu. ailesi normal bir aile. zengin değil. ev yer de yoktu. ama mühendis kendisi iş bulur dedim. evlendik. elhamdülillah bir ay sonra iş buldu. iki buçuk yıl oldu evleneli. şimdi evimiz de var.

1

evlenmemişler ya sözlenmişler. iş bulup maddi olarak ayakları üstünde durunca da evlenirler. ne güzel bir şey aşkının, ilişkinin arkasında durup sahip çıkmak. o yüzden o gençlere herkesinde destek olması gerekir. ben mezun olduktan sonra üç sene bekledim, en ufak bir adım atsın diye korkusundan bir şey yapamadı. adını koymak daha güzel bir şey bana göre, niyeti beli ediyor.

0

parasız hiçbir şey olmuyor . aşk , sevgi falan kendinizi kandırmayın .

0

olabilecek bir durum ama yetiskin birisi bunu yapmaz diye dusunuyorum.netice de ask karin doyurmuyor,bi gelirin olmasi kesinlikle sart..