0

ben yeni nesilin kısaldığını düşünmüyorum sonuçta atatürk yani mustafa kemal atatürk bir yetmiş boylarında bir adammış ama ne kadar endamlı duruyor. ilk insanların elbette ki çok boylu poslu olduklarından bahsediliyor ancak bizden önceki yani kısa zaman önceki nesiller bizden daha kısa lardı anneanne babaanne ve dedelerimize bakarak bunu iyi bir şekilde gözlemleyebiliriz ama bizim çocuklarımız ve bizim yaşıtlarımız genellikle eski topraklardan çok daha uzun boylular.

0

yeni nesil kısalır küçülür çünkü hazır yemekler, aperatifler ve besin değeri düşür yiyecekler hayatı karartıyor.

1

aile geçmişi ve beslenme bunda önemli faktör bir de büyüme yaşlarına kadar yapılan sporlarınd katkısı var.. insanlar spor yapmıyor.. gençler baktığınızda sporu elindeki telefonla uğraşarak yapıyor.
beslenme olarak protein ve et alımı azaldı.. ekonomik koşullar falan..
ama asıl genetik en önemli faktör.. anne baba ikisi de kısa ise.. kısa olur çocuk.

0

evet gerçekten önemli değil konu aslında bu. göre biliyoruz ki şu anda ki özellikle kızlarda boyları gerçekten görebiliyorum.baktığım zaman sanki ilkokul öğrencisi gibi ama normalde lise sona gitmenin söylediği zaman şaşırıyorum. bunun için düzenli beslenme diye anlamına da geliyor gelebilir bence. buna biraz daha özenle yaklaşılması lazım. ve daha çok spor aktivitelerine katılmaya özen göstermeleri lazım.