0

hani zaten öyle bir soruki bu türkiye basketbolu ve nba basketbolu arasindaki fark hani yaklasmayi birak yanindan bile geçemez.çünkü nba kadro olarak oyuncular olarak ülke olarak çok üst duzeydeler adamlarin ortalama maclarinda sayı yuzdesi 100den asagi deil hemde 1 oyunucunun kondisyonu vede boy olarak son derece ust duzeyde savunma olarakda kolay takim deiller taraftarlarda öyle hani her alanda basketbolda çok iyi bir takim.

0

bo konu bence kişisel anlamda tartışma konusu olamaz :)nba gibi bir ligi bizim ligimizle kıyaslamak doğru olmaz diye düşünüyorum.netice de dünya'da marka olmuş bir organizasyondan bahsediyoruz.bence kesinlikle nba.futbolda premier league ne ise basketbolda da nba odur.

0

bence kesinlikle nba deki basketbol hiçbir ligde oynamaktadır. ve oradaki yıldızlar hiç bir ligde yoktur.özellikle stephen curry ve lebron james benim en beğendiğim oyunculardır. bu ikinci karşılaştırmak bana göre çok saçmalıktır. ülkemizde de çok başarılı takımlar vardır. özellikle fenerbahçe avrupa şampiyonu olan bir takım'dır. bu senede euro lig'de 10 maçta 9 galibiyet alarak çok iyi bir başlangıç yapmıştır.bana göre eski kadro yapısına sahip değildir.ancak yine de çok başarılı bir grafik sergiliyor.ülkemizin en iyi 2 basketbol takımı kesinlikle anadolu efes ve fenerbahçe'dir. nba de ise bana göre en başarılı olan iki takım golden state ve los angeles clippers diye düşünüyorum.

0

bu iki ligi karşılaştırmak çok sacma nba dünyanı en iyi ve en zor basketbolunun oynandığı ligdir. amerikada insanlar futboldan daha çok basketbola ilgi gösterirler bunun nedeni ise sporcuların oynadığı basketbolun etkisi vardır stephen curyy, kevin durant, lebron james gibi birsürü yıldız oyniyor nbade o yüzden nba daha çok takip ediliyor gelelim ülkemize tamam ülkemizdede yıldızlar var ancak bir curyy veya james yok izlenebilir maçlar oynanıyor ancak show yapcak basketbolcu yok o yüzden ülkemizde insanlar basketboldan daha çok futbola ilgi duyuyorlar yani anlatmak istediğim nba en kaliteli basketbol ligidir.

0

heyecan ve zorluk derecesini göz önüne aldığınızda nba tabiki sadece türkiye değil tüm dünyada bir numaralı basketbol ligidir.

0

türkiye basketbol ligi şu anda geçen senelerdeki heyecanını kaybetmiş bir durumda bence. bunun için ligdeki takımların performansı bence düşük görüyorum ben. bunun için yapmamız gereken aslında.daha ünlü oyuncuları takımlarımıza getirip avrupa'daki takımları karşı daha iyi performans sergilemeleri lazım. nba deyince de bol sayılı maçlar aklıma geliyor. gerçekten en kötü takımı bile mükemmel bir oyunla ve attığı sayılarla heyecan veriyor bana göre. bunun için her zaman benim tarafım nba den yana olmuştur. inşallah kısa sürede oralara kadar gelebilir türk basketbolu diye düşünüyorum. nba deki takımların hepsi bir eğlence maçı gibi sanki oyun oynuyorlar. adamlar da hiçbir şekilde savunma yok ve sadece taraftarın zevk alması ve oyuncuların zevk almasına bağlı. bu gecede nba maçlarını kaçırmayacağım inşallah. her zaman tarafın nba den ya ne oldu.