0

eleman alacak insanlar özellikle de bence ilk önce deneyimle bakmalıdır yoksa dediğim yoksa hiçbir şekilde bence deneyimi yoksa hiçbir şekilde bence o işte iyi bir şekilde çalışamaz bence .o yüzden de daha sonradan işveren çok pişman olabilirdi işi aldığında pişman olmaması için özellikle deneyimi çok önemlidir tecrübeli olmalıdır yani en azından iki sene tecrübesi olması gerekir ki en azından iyi bir şekilde işini yapsın ve öğretmek zorunda kalmasın tekrar işveren. ilk önce karakterine de bakmalıdır aslındayoksa karakteri iyi değilse hiçbir şekilde bence iyi bir şekilde olamaz gerçekten çok zorluk çeker karakteri iyi olmayan insan her şeyi yapabilirim diye düşünüyorum.ne kadar karakteri düzgün olursa ve iş deneyimi çok olursa gerçekten o kadar iyi olur işveren için en azından işini düzgün bir şekilde yapması çok önemlidir o gün mesela işe alacağız ama başında iş başında eğitim verilerek en azından nasıl çalışıyor diye bakmalıdır. genel anlamda eleman alacaklar bunlar çok dikkat etmelidir.aslında evli mi bekar mı diye ona bakılırsa gerçekten çok iyi olur çünkü evli insanlar birazcık başlayabiliyor ve çok izin alıyor o yüzden de sürekli izin almaması için genellikle bekar insan olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.genel anlamda eleman alacak insanlar bunları çok dikkat edersen gerçekten çok iyi olur onlar için zaten fazla bir şey yok eleman alırken bu kriterlere özellikle de dikkat etmelilerdir.

0

işyerim olsa eleman alırken önce işe müraacat edenlerin geçmişte yaptıkları işlere bakarım.bu işe uygun mu,değil mi ona bakarım.biraz tecrübesine bakarım.bunun dışında dürüst mü değil mi anlamaya çalışırım.hangi okuldan mezun bu da önemli.oturduğu yere bakarım .iş yerine çok uzak mı .bu iş için istediği ücrete bakarım

0

eleman alırken dikkat edecek durumlar isine göre değişir.bir mağazaya eleman aliniyorsa diksiyonuna giyimine konusmasina bakarım.işine göredir değişir .tabi yaptiğin ise göre dış görünüşe diksiyona bakılır.

0

dış görünüş, giyim kuşam, diksiyon, görgü kurallarını bilip bimediğine birde tipe bakarım

0

ilk bakılacak özelliklerden birisi geçmiş deneyimidir. geçmiş deneyimi hakkında bilgi almak için kişinin cv’sine bakmamız için yeterlidir. cv bize eleman hakkında yeterli bilgiyi verecektir. daha sonra kişi istediğimiz kriterleri taşıyorsa mülakata davet ederiz. ayrıca mülakatta olan davranışları, cevapları, söylemleri, giyimi, kuşamı, tavırları kişinin genel karakteri hakkında ipuçları verir. burada her işverenin ya da insan kaynakları departmanının adaya yönelik tuzak soruları olacaktır. bu sorulara doğru cevap veya tatmin edici cevaplar verirse kazanmış demektir. ayrıca mülakatlarda aday başvurucu soğukkanlı olmalı, heyecanını yenmeli ve sorulara tane tane cevaplar vermelidir. cevaplara asla halelop sözler ile cevap vermemelidir. ayrıca karşıdaki işveren ya da insan kaynaklarının sözü bitmeden asla sözlerini kesmeyin ve sözlerinin bitmesini bekleyin. diğer yandan işveren konuya girmeden yani ücret konusuna girmeden siz asla maaş konusuna girmeyiniz. maaşım ne olacak sorusunu, siz sormadan işveren konuya girsin. sabredin, mutlaka ı konu gündeme gelecektir. ayrıca konuşmalarınızda sizli bizli konuşun. yani araya resmiyet koyun. ben ya da sen gibi ifadeler kullanmaktan kaçının.