0

bu zamana kadar gördüğüm en güzel tarihi yapı kız arkadaşımdır. doğumundan bu zamana kadar bir tek kendisiyle yaşlanmak ve bu güzel tarihi yapının zaman geçtikçe yıllanmasına şahit olamak istiyorum. yıllandıkça güzelleşen bir yapıdır kendisi. şaka bir yana en güzel yapı ayasofya camii dir. kendisi bir dönem naziler tarafından bile ziyaret edilmiştir.

0

ispanyadaki cordoba camisi,selimiye camisi,ayasofya

0

adana karaisalı hacılı köyü nde bulunan almanlar tarafından yapılmış olan ve adını da buradan alan
alman köprüsü bu zamana kadar gördüğüm en güzel tarihi yapıdır. 1. dünya savaşı'nda almanya'nın bağdat demiryolunu yapmak için kullandığı toros dağları tünelleri arasında yer alan o zamanın koşullarına göre harikulade bir mimarisi olan ve günümüze kadar sapasağlam bir şekilde gelen gelen bir köprüdür. yüksekliği yukarıdan bakanların başını döndürecek ki cinste yüksek ,uzunluğu ise yaklaşık 70 - 80 metredir ve üzerinden hala tren geçmektedir. diğer bir adıyla da varda köprüsü olarak isimlendirilmiştir. her yıl 2 ya da 3 defa gitmeme rağmen hala her baktığımda kendine hayran bırakan bir güzellikte yapıya sahiptir. insan baktığı zaman eskinin o zor koşullarında bu kadar mükemmel bir köprünün nasıl yapıldığını ve bu kadar sağlam bir şekilde günümüze kadar nasıl ulaştığını düşünmeden edemiyor.

1

ağrı- doğubayezıt'ta yer alan ishak paşa sarayı mükemmel bir yapı öyle bir yere yapılmış ki o malzemeler nasıl oraya gitmiş diye düşünmemek elde değil ayrıca kalorifer sisteminin kullanıldığı ilk yapıdır. osmanlı'nın doğudaki en etkileyici yapılarından biridir.

0

tabiki de unutulmayak çok yer var antalyada ki aspandiyos tiyatrosunu çok beğendiğim bi yer olmuştu tabiki selimiye camii si de hoşuma giden bi yerdi.

0

tabiki de selimiye camii türk ve dünya tarihinin mühendislik harikası söyle bir ihtişamlı eseri fırsat olsada tekrar görebilsek