0

dış gebelik normalde döllenen bir yumurtanın tüplerde ya da farklı yerlerde olmasıdır .yani dış gebelik döllenen yumurtanın normal yerinden farklı bir yerde tutunmasıdır. döllenen yumurta normal yerinde olmadığı için kanamalara yol açar ve anneyi kanama yönünden riskli bir duruma iter. dış gebelik kanama yapacağı için anne kürtaj yapılır.

0

döllenen yumurtanın rahim dışında bağlandıda dış gebelik olur. nasıl hamile insanlar mide bulantısı ,kusma ,baş dönmesi ,halsizlik ,uykusuzluk ,vs vs sorunu yaşıyorsanız dış gebelikte öyle dış gebelik dollenen yumurtanın rahim dışında bağlandığında dış gebelik ortaya çıkıyor.

0

sperm ve yumurta hücresinin birleşmesi sonucunda oluşan embriyonun gebeliğin rahim içi dısında farklı yerlere yerleşmesidir.embriyonun yerleşmesi gereken normal yer rahim içidir fakat çeşitli sebeplerle fallop tüplerinde ya da farklı alanlara yerleşen embriyolarda sözz konusu olabilir.genellıkle yerleşim yerleri tuba uterinalar falllop tüpleri, overlerdir.dış gebelik doğumla sonuçlanmaz çünkü anormal bir yerleşim olduğundan hem anneye konumu zarar verir hemde orya uyum sağlayamaz ve ileriki dönemde bebek tutunamayıp düşük olur.ama erken teşhis edilirse tedavi olma olanağı yüksektir .dış gebeliğin ilk zamanları normal gebelikle benzer özellikler görülür genel haliyle hamilelik belirtileri olan adet döneminin gecikmesi , memelerin hassaslaşması, ve mide bulantısı belirtiler içindedir.dış gebelikte hastalar genellikle hastaneye kanama şikayetiyle başvururlar.
bu dış gebelık anne kayıplarına da ol açarlar . dış gebelik , çoğunlukla hamileliğin 5. ve 14. haftalarında belirti vermeye başlar.karnın tek tarafında ağrı sürekli ağrılar adet kanamasından farklı olan vajinal kanamalar ,omuz ağrıları ,ishal ve kusmadır .