0

insan herşeyi zaten yaşayarak görüyor ve ardından da öğreniyor giderek yavaş yavaş, kişisel gelişim kitapları elbette ufak da olsa bi katki sağlar ama çok da büyük bir etki yaratacağını sanmıyorum pek.insan gelişimi çocukluktan çıkarak ergenliğin ilk yıllarında bir kalıba eğriliyor, kişisel gelişimin tanımı budur iyi ile kötüyü tanımaktır kişisel gelişim.karakter belli bir zamandan sonra baskınlığını ortaya koyuyor, insan da gelişimini tamamlamış oluyor.

0

hayır hiç işe yaradıklarını düşünmüyorum. çünkü bir insan kendini kişisel gelişim kitabı okuyarak geliştirip düzeltemez. biz okuldayken staj hocamız bize kişisel kitabı aldırmıştı. benimde buna canım çok sıkılmıştı. çünkü boşu boşuna o kadar para vermiştik. sanki kim o kitaptaki yazılanları okuyup uygulayacaktı ki, adam o kitapta öğretmenliğin nasıl bişey olduğunu nasıl iyi bir öğretmen oluncağanı, öğretmenlerin yapmaması gerekenleri bir bir sayıp dökmüştü. ama nafile çünkü bir insan zaten neyse o dur biz kalkıpta ona kitaplar okutarak onu değiştiremeyiz. insan ya kötüdür ya iyidir bunun arası olmaz. iyiysen kötü olamazsın, kötüysende iyi olamazsın. sonra bende hocaya bunu söyledim dedim siz bunun gerçekten insanların üzerinde etkisi olabileceğini düşünüp bize aldırdınız ama bazı şeyler kitap okutarak düzeltilemez. çocuğunu döven bir insanı hirbir kitap, hiçbir insan değiltiremez dedim. ve yıllarca kötü olarak yaşayıp sonra da ölür dedim. bu tür şeylere inanmadığımı söyledim. herşeyin içten gelmesi gerektiğini, dışardan birilerinin demesiyle bazı şeylerin olmayacağını anlattım. içten gelmeyen şeyleri kim yapar ki. bize bunu aldırıp sadece paramızı boşu boşuna harcamamıza neden olduğunu söyledim. hocam da hiç bişey demedi. kim bilir belki oda bunların farkına varmıştı.

0

iclerinde gercekten faydali olanlari tenzih ederim ama bircogu birbirleriyle ayni seyleri soyluyor. 300 sayfalik bir kitap basilmis ama bakiyorsun kayda deger bilgiler 10 sayfayi gecmez. burada yazarin kendine verdigi deger ve kalitesi baz alinmali sanirim. onune gelen herkes kisisel gelisim uzmani yazar olmus cunku.

0

bu alanda başarili olan yazarlarin kitaplarini faydali bulmaktayim kişi kendini her alanda geliştirmelidir.

0

yazarlarına göre iyi veya kötü diyebilirim.ama kişisel gelişim kesinlikle önemli bir konudur üzerine dusulmeli.