0

kara cumada diye bir şey yoktur islam düşmanlarının uydurmayızdır insaların uydurdıçukaşeuna bizim müslümanlarda destek vermekte kara noel yaklaşmakta

1

kara cuma alışveriş çılgınlığıdır. amerika’da bir alışveriş merkezinin yaptığı indirimler sonucu orada izdiham yaşanmasıdır. o tarihten sonra kara cuma olarak geçmiş ve günümüze kadar gelmiştir. yabancı ismi black friday olarak geçer.

0

batılilarin islam da ki cumayi karalamak icin öne surdukleri bir alışveris cilginligi sozde o gun indirimli alisveris olacak diye kara cuma diyerek ustu kapali dimimize hakaret etmekte ler bizde buna karşı kara pazar diye bir alisveris cilginligi yapmamiz lazim diye dusunuyorum

0

tam olarak bilmiyiyorum ama bu müslüman olmayanların mübarek cuma gününü karalamak için çıkardıkları bir oyun

0

kara cuma bizim ülkemizde de tepki gördüğü için reklamları muhteşem cuma olarak değiştirdiler. amaç mübarek günü kötülemek diye düşündü halk ki ilk duyusta haklı bir düşünce. ancak konunun aslı milletler arası bir araştırma yapılıyor ve ticaret konusunda en verimsiz günün cuma günü olduğu ortaya çıkıyor. bu yüzden kara cuma deniyor. bu günde de oldukça indirim yapılarak müşteri çekiliyor. satış artırılıyor.

0

kara cuma diye adlandırılan şey alışveriş etkinliğine verilen isimdir. bu etkinlik cuma günü gerçekleşir. ismini pek sevmesem de bu etkinlikte alışverişte indirimler gerçekleşir. %10 ile %80 arasında bir indirim yapılır. yoğun bir rağmet olur bu alışveriş akımında. insanlarımız bugünü bekler alışveriş için. e malum vatandaşımız indirim nerde orada olur. devir cebi düşünme devri çünkü.

0

karacuma bizim ülkemizde hiçbir kültürel değeri bulunmayan, ülkemize emperyalist devletlerden gelmiş ve güzel gösterilmiş saçma bir alışveriş çılgınlığıdır. ürünler yarı yarıya düşer ya da %30 kadar indirim yapılır ve halkımız, "o ooo mavi indirim yapıyor, ooooo mango da kara cuma var, gidelim, ooooo işte ünlü markalarda kara cuma uygulanıyor hemen almalıyız" şeklindeki saçma dürtüleri ile harekete geçip para harcamak için ölürler. aslında kara cuma diye birşey yoktur, ürünler fiyatı daha da yükseltilerek yani o gün hiçbir zarar yapmadan daha çok ürün satmayı amaçlarlar. amaçlarına da ulaşırlar çünkü yahudiler olsun amerika olsun zeki devletlerdir. halkın neden etkilendiğini halkın neye hücum ettiğini çok iyi bilen devletlerdir. bu sayede bizim halkımıza da karacuma olayını yutturup alışverişe yönlendirmede başarılı olmuşlardır.. ben cuma günleri asla alışveriş yapmam hafta içi hafta sonu değişkenlik gösterir ama cuma günleri alışveriş yapmayı boykot ediyorum.

0

kara cuma amerika'ya ait bir uygulama. mağazalarda ürünlere normalden daha fazla indirim yapılıyor. bizde cuma günü mübarek bir gün olduğu için bizimkiler muhteşem cuma adı altında gerçekleştirdi. bildiğim kadarı ile avrupa da bir gün boyunca indirimler yapıldı. türkiye'de çoğu mağaza 3-4 gün boyunca devam ettirdi.

0

kara cuma denilen şey kapitalizmin eseri olan önce fiyat artırımı yapılıp daha sonra indirim diye bize yutturlan ve alışveriş çılgınlığına yol açan bir uygulamanın ismidir.

0

kara cuma günü yahudiler bayramı diye biliyorum kara cuma gününde bütün mağazalarda yüzde 70 80 indirimler uygulanıyor ve insanlarin kafasını çelerek insanları bi nevi soyma ve herkesin aklını çelen bir gündür şahsen o kara cumada bende bir mont almıştım ama tabiki her yıl şaçma ve tavsiye etmiyorum o günü bir insanımızın beklemesini bu kara cuma avrupada yaygın olan birşey ve türkiyedede uygulanan kara cuma olarak niteleniyor.

0

çoğu kişi uydurma, karalama gibi ifadeler kullanmış ama bilinenin aksine kara diye anılan gün perşembe günüdür ve bu gün 1929 yılında ortaya çıkmıştır sebebi ise ekonomik krizdir. peki neden black friday deniyor?
krizin patlak verdiği perşembe gününden sonraki gün olan cuma günü halk sokağa inmiştir ve mağazaları yağmalamıştır.

0

kara cuma müslümanların hayran olarak kabul ettiği cuma gününü kötülemek için kara cuma çıkardılar
kara cuma da alışveriş şirketleri büyük indirim yaparak mal satarlar

0

tamamen hristiyanların mübarek cuma günümüzü absürtlestirdiği bir kampanyası.

0

yurt dışında fiyatları normal fiyatlar uzerinden oynama yapmadan %80 %90 a kadar butun herşeyde indirim yapılan black friday olarak isimlendirilen gündür.
türkiyede normal fiyat 100 tl diyelim basit bir kulaklık satici 200 tl yapıyor bu fiyatı kara cumada %50 indirim diyor sana ne yapıyor yine kar ettiği fiyat üzerinden satıyor ki firsatçılar için çok güzel bir yöntem günümüzde yapmayan kalmadı ama yurt dişinda insanlar eğlence olarak yapıyor ulkemizde de olmasi dileğiyle saygillar

1

kara cuma, yabancıların noel'den önce son cuma marketlerde yapılan indirime black friday demesidir. bizde de kara cuma indirimleri olarak başladı. ancak cuma müslümanlar için kutsal olduğundan kara olarak nitelendirilmesi doğru bulunmadı ve şahane cuma, efsane cuma vs. isimlerle anılmaya başlandı.
insanları kıran kırana alışveriş çılgınlığına sürükleyen bir olay. görüntüler hiç iç açıcı değil, tüketim toplumunu körükleyen sözde indirimlerin en dorukta yaşandığı günlerden. hiç alışveriş yapmadım bu sene bu dönem indirimlerinden. ihtiyacım olan ürünlerdeki indirimler cazip gelmedi, diğer indirimlerde ilgimi çeken ve ihtiyacım olan ürünler değildi. fikrim bu şekilde kara cuma üzerine.

0

yabancı ülkelerin galiba şükran gününden önce veya sonra mağazalarda yaptığı belli indirimlerdir.şuan ülkemizde de yayılmaya başladı.

0

kara cuma diye birşey yoktur hayırlı cuma vardır kara cuma olamaz amerika birleşik devletlerinde uydurulmuş bir indirim günüdür o gün tüm dünya üzerinde çeşitli yerlerde herşeyde indirim vardır ama çok müslümansınız ya kara cuma değil hayırlı cuma diyin bari çünkü indirimden yararlanıyosunuz aslında satıcı için kötü alıcı için güzel bir gün neyse hayırlısı o olsun ben 3 300 tl lik telefonu 3000 tl ye aldım bu sene bazen iyi oluyor ama ne bileyim herkes bunu hayırlısı olarak bilsin

0

isminden gıcık olduğum ülkemize de empoze edilmeye çalışılan ve tamamen ticari bir zihniyete hizmet eden bir gün tanımlaması bu.bu yıl bir hayli reklam ve tanıtım kampanyası da yapıldı.her baktığım yerde ve girdiğim internet sitesinde çıkan reklamların nerdeyse yarısı bugüne dönük reklamlardı.aklımda kalan özellikle trendyolun her yerde reklamını gördüm.bu kadar duyunca bende dağa bir inceledim ve karşıma bir amerikan geleneği çıktı.kara cuma denilen gün, noelden bir gün önceki cumaya tekabül ediliyor ve 2018 yılı için 21 aralıkta gözüküyor.bu günü amerika ve kanada da resmi tatil günü olarak değerlendiriyorlar.hatta bazen haberlerde dahi izlemiştim.insanlar bu günde mağazaların önünde çadır kurup, kamp yapıyorlar nerdeyse.hatta daha önce izlediğim dizilerden olan chuck isimli amerikan dizisinde bu konuyu iyi işlemişlerdi.nerdeyse bir hafta önceden ürün stoğu yapılıyordu ve personel sayısında artış yapıyorlardı. bu günde mağazalar çok erken açılıp geç kapanıyor. bu günde bazen %90'a yakın inanılmaz indirimler yapılıyor. açıldığından itibaren resmen mağaza talan ediliyor. kavgalar, insanların gerginliği ve açgözlülüğünü görebilirsiniz.kuyruklar ve kavgalardan cabası. ülkemizde bu yıl bu kara cuma olarak kampanya 23 kasım'da yapıldı ve beklenilen etkiyi yapmadı diye hissettim.

0

her yıl şükren günü ile başlaya bir dönemin takipcisi
her yıl şükran gününde bir arkadaşına gidip eşinin dostunuu evi,nde hindisini yemesiyke bir dönem başlıyor kara cuma alışverişlerde yüzde elliye kadar varan indirim cılgınlıgıdır yabancı ülkelerde eskiden beri olan bir gündür ancak ülkemizde 2. senesi yapılmaktadır bu günde ürünle indirimde olur aslında alısveriş günüde denile bilir gecen sene indirim bulamamıştım bu sende inşallah bulurum ve indirimlerden yararlana bilirim....

0

kara cuma markaların ve genelde indirim yapılması heyecanla beklenen cumaların indirim yaptığı gündür mağazalar talan olur yer yerinden oynar bazı kişiler fiyatları yükseltip düşürüyor dese de bu konu da çok bilgim yok fakat ben hiç hoşlanmıyorum cuma mübarek bir gündür neden pembe cuma değil beyaz cuma değil de kara cuma ayrıca indirim herkesin beklediği bir şey neden böyle karanlık bir renkle ifade edildiğini gerçekten merak ediyorum