1

harnup benim bildiğim adıyla keçi boynuzu.. sert ama tadı güzel meyve bence..
akdeniz bitki örtüsünde daha sağlıklı yetişiyor.

0

harnup diğer ismiyle keçi boynuzudur keçi boynuzu ağacının doğal ortamda yetiştirilmesi gerektiğine dikkat etmek gerekir. bu ağaç daha çok orman içi ve orman arazilerinde üçlü beşli gruplar halinde bulunmaktadırlar. ülkemizde bu ağacın yetiştirilmesi için en uygun alanlar akdeniz bölgesinde mersin, antalya ve muğlanın merkez ve kıyı şeridi ilçeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.
tohumla üretilen fidanlarının sayesinde keçi boynuzu ağacı yetiştirmek mümkün olmaktadır keçi boynuzu tohumları 2 saat sülfirik asit içerisinde bekletilirler daha sonra ise gün soğuk suda bekletilen tohumların ekim işleminden 24-48 saat içerisinde çimlenme görülmesi mümkün olmaktadır. soru için teşekkürler gerçekten soru mükemmeldi efsaneydi bu sorular gibi kaliteli sorular soracağına eminim başarılarının devamını dilerim herkese bol kazançlar dilerim günleriniz iyi geçer umarım esen kalın.

0

harnup akdeniz sahil şeridinde yetiştirilmeye uygun olan ve keçiboynuzu olarak da bilinen ülkenin doğal bitki örtüsünde yer aldığını bilmemiz gerekiyor. çok yaşlı ağaçların doğada bulunuyor olması çok eski yıllardan beridir adada harnup üretimini olduğunun kanıtı olarak söylememiz mümkündür. son 10 yıllık harnup ağaç sayısına baktığımız zaman 2001 yılında 312.988 adet iken 2003 yılında ciddi bir azalma gösterdiğini ve 294.647 adete kadar düştüğünü söyleye bilmeliyiz.