0

güzel bulduğumuz kokuların farkına varamazdık.duman gibi vücudumuza zarar veren kokuların farkına varamadığımızdan bunlardan etkilenirdik.

0

dostum emin ol çok zor olurdu. kardesim insanlar genel olarak burunlarından nefes alırlar. şimdi sana farklı yollarla burnunuz olmasaydı ağzımızdan nefes almanın zararlarını söyleyeyim. gece yatarken ağzımız kapalı olur hep ve bu nedenle burnumuzdan nefes alırız. ağız açık bir şekilde yatamaz çünkü insan. başka bir neden olarak yemek yediğinizde düşünün hem ağzımızla yemek yiyip hem de nefes almak oldukça zor olur çünkü besinlerin soluk borusuna kaçma ihtimali var ve bu da çok tehlikeli sonuçla doğurur. gelelim bir diğer nedene: burnumuzda bulunan kıllar nedeni ile nefes aldığımız zaman havada bulunan tozlar burun kıllarının yardımı ile tozları tutar, yani burundaki kıllar ve mukus nefes alırken havada bulunan tozları tuttuğundan dolayı çok çok yararlıdır. dostum anlayacağın burnumuzun vücudumuzdaki önemi çok fazladır. sadece burnumuz değil, vücudumuzun her bir organının ayrı ayrı yararları vardır. çoğu için biri olmadığında diğerlerinin çok zorluk çekeceği malum.

0

o zaman hiçbir şeyin kokusunu alamazdin. yani sadece ağızdan nefes alıp veremezsin rabbim ne güzel yaratmış ağız vermiş ,burun, kulak, göz ,diş, damak tüm güzellikleri vermiş koku alabileceğim bir burnum var ,görebileceğin göz ,tatabilecegin agizz ,yiyebileceğim bir diş daha ne istiyorsun.

0

burun olmadan kokusuz bir hayat olurdu. burnuma kötü kokular geliyor deyimi de olmazdı.

0

sanirim en buyuk sikinti yemek yerken nefes alamazdik :)