0

benim eşim çalışmıyor. benim için hiç problem değil bu. ancak babası öğretmen. vakti zamanında iki katlı bir bina yaptırmış oraların kiralarını da alıyor. durmadan telefonda evin kirasını aldım paran yoksa sana yolluyayım falan diyor. yahu birincisi ben zaten çalışıyorum senin parana ihtiyacım yok. bana evinin kirasıyla falanıyla filanıyla hava atma. ikincisi benim aslan gibi ailem var anam var babam var. ben sana mı kalırım hiç dara düşsem. benim anam babam beni sana muhtaç eder mi? sen neyin havasındasın ki bana paranla artistlik yapıyorsun. bir bunlara bakıyorum bir de eşime. allahtan anasına babasına çekmemiş hiç.

0

evet bazı insanlar için bu bir sorun olabiliyor yani bu durum insandan insana değişiyor değişkenlik gösteriyor. bazı çifler için ya para daha ön planda oluyor yada statü karmaşası yaşıyor insanlar ben senden daha yüksek alıyorum yok sen bana göre daha iyi kazanç sağlıyorsun falan gibi oysaki bunların bir önemi yok ortak bir şekilde geçinebildikten sonra bence bu tür sorunların takıntı yapılmaması gerekiyor. genellikle buna erkekler tepki gösterebiliyor veya gurur yapabiliyorlar kadın aha fazla kazandığı zaman. ancka gurur yapacak birşey yok aslında. belki erkek kendini daha güçlü hissetmek istiyor evin geçimğnden sorunlu tutuyor kendini ve kendinin daha fazla kazanmasını istiyor bilemiyorum psikolojik olarak farklı şekiller de açıklanabilir bu durum ama bunda bu kadar yaygara yapıcak sorun öıjarıcak bir şey yok bence. örneğin bir kadın rkeğe ben senden daha fazla kanıyorum vs. gibi konuşmalar yapıyorsa bir erkek de dert edebilir ve belki zoruna gidebilir ama kadın erkek illa eşit oran da kazanmak zorunda değildir ki. biri daha fazla kazanç sağlayabilir bunu neden bu kadar büyütüyor insanlar anlamak zor gerçekten. bence normal karşılanabilir bir durum bu ben öyle düşünüyorum.

0

böyle bi zamanda geçim oluyorsa faek etmez çok normal bi durumdur gelir ne olursa olsun

0

hayır sonuçta kazanılan para ortaktır. bu nedenle evlilikte en önemli olan huzurdur

0

bence pek önemi yoktur ancak kişiden kisiye değisebilir bu sorunuz paraya çok önem veren insanlarda değisebilir ama paraya önem vermeyen insanlarda değismez diye düşünüyorjm.

0

bakin bir tanidigimidan ornek vereyim;
oglan uzman cavus hanimi astsubay.yani hanimi daha cok maas aliyor.:) ama bu sorun olmuyor onlar icin. sorun eidlecek birsey oldugunu sanmiyorum neticede is hayati ayri ev hayati ayri.her iki tarafta maas gununde paralarini ortaya koyarlar degerlendirirler..

0

bana göre bir önemi yok ama düşüncem erkeğin gelirinin dha yüksek olması yönünden erkeklik egosunda illa kadından üstün olma çabası vardir. bunun yanında bazı kadınlarında kendini bişey sanıp erkeğin başına kalkma huyu vardır erkek her zaman çalışmak zorunda ama kadın çalışmak istemese çalışmaz bir mecburiyet i zor durumu yoksa ama erkek öyle değil ve yetememe duygusu gururunu için incitebilir o yüzden erkegin geliri bayanın kin dn yüksek olmalı bence

0

bence önemli. erkek daha fazla kazanmali. hangi kadın dert etmem dese bence yalandır. illa ki kavgada söylenir. ayrıca çalışan kadın evine ve eşine hatta çocuğuna zaman ayıramaz. kadın çalışmasın!

0

bence para en basit konu olmalı eşler arasında.

0

bence anlaşıldıktan sonra gelir farkkı sorun olmamalıdır.

0

kardeşim evlilikte eşler arasındaki gelir farkı bence çok önemli bir durum. evlilikte genel olarak erkeğin gelirinin kadının gelirinden bence yüksek olması daha iyi bir durum. çok yüksek bir farktan bahsetmiyorum ama en azından bir gelir farkı olması lazım.