0

ah var ya aradan çıkmıyorlar. eşimin ailesi benim bu dünyadaki imtihanım. keşke olmasalar. öyle uzun burunları var ki her olayın ortasındalar. her bir haltı bildiklerini zannediyorlar. aslında bir şey bildikleri de yok. 2 tane evi var diye dünyayı ben yarattım havasındalar. cehalet paçalarından akıyor haberleri yok. ama kendilerine laf ettirmezler. aileler ya bilgili olmalı benim kayınlar gibi bilgisizseler hiç bir şekilde dahil olmamalıdırlar. ben bıktım. kaynanamın evine gittiğimde hala kızı ile birlikte uyumak istiyor. ben de sizin odada uyuyayım diyor. ya arkadaş belki ben donla yatmak istiyorum, belki ben rahat takılmak istiyorum ne işin var bizim odada biz uyurken. allahım bana sabırlar versin

0

en ufak bir şey bile olsa o olay dallanıp budaklanır. büyür de büyür. belki eşler arasında halledilebilecek kadar küçük bir olaydır. neticede onlar karı kocadır. bir şekilde aralarındaki problemi er geç çözerler. aileler girince iş içinden çıkılmaz bir hal alır. onlar olayları kendi çaplarında iyice büyütürler. bu yüzden ne olursa olsun eşler aralarındaki tartışmaları dışarıya hiçbir zaman yanıtmamalılardır. kendi aralarında çözül kapatmalılardır.

0

eşler arasındaki konulara aileler müdahale etmeseler bence eşler kendi araların da hallefebilirler. aileler karışınca işler büyüyor ve daha fazla uzayabiliyor çünkü normal olarak herkes kendi tarafından bakmaya kendi çocuğunu savunmaya çalışıyor ailelerin ortak bir noktaya varması daha zor olabiliyor bence eşler ailelerini karıştırmadan olayları kendi aralarında çözmeleri onlar için daha iyi olacaktır ben böyle düşünüyorum çünkü aileler öğrendiği zaman her şeye müdahale etmek durumunda kalabiliyorlar veya daha korumacı yaklaşıyorlar. bu yüzden eşler kendi sorunlarını aileleri karıştırmadan kendileri çözmeliler.

0

aileden aileye değişir, eşler kendi arasında çözelim derlerse daha iyi olur.

1

büyüklerimizden öğrenecek çok şey olduğunu düşünüyorum. bu nedenle elbette dahil olmalı, tavsiye ve öğüt vermeliler. ancak bunlar düzeltici ve yapıcı olmalı diye düşünüyorum. diğer türlü herkesin kolayca dile getirebileceği şekilde taraflı ve suçlayıcı bir şekilde dahil olmaları çok gereksiz olur. ayrıca dahil olsalar bile bu her konuda olmamalı. her şeye aileler dahil edilmemeli. çoğu şeyler iki kişi arasında özel kalmalı bence.

0

bence aileler birlestirici ve cozum odaklidir. eksi birsey olmaz bence faydali olur ve konu neyse fikir alisverisi olur ve sakinlik olur.

0

aileler dahil olursa orta yol bulunur çünkü hepsi görmüş geçirmiş insanlar ama daha kötüde olabilir duruma göre değişir.