0

kaç olduğu hakkında bilgi sahibi olmadığım için bilmişlik yapmayacağım ama 21 'in üstü olamaması gerekiyor. en azından bunu biliyorum.

0

gözün de bir tansiyonu vardır. bu tansiyon göz yuvasındaki sıvının yaptığı basınç ile tespit edilir.bu basıncın 9-22 mmhg olması göz tansiyonunun normal olmasıdır.

0

oncelikle gorme olayinin gerceklesmesi icin sivi basincinin iyi seviyelerde olmasi gerekmektedir normal goz tansiyonu 6 ile 21 araliginda olmasi gerekiyor goz tansiyonu olan insanlarda bas donmesi yuruyememe gozlerini acamama gibi haller gorulebilir boyle bir durum da olan arkadaslar hemen doktora ihmali olacak bir durum degil arkadaslar saglik saglik saglik her zaman dikkat edilmesi gereken tek konu sagliktir

0

bildiğim kadarıyla göz tansiyonu 6 ile 21 aralığında olması gerekiyormuş.

0

bir insan da normalde 6-21 mm arsında olması gerekmektedir. ama 5 mm de olması sorun olmaz ama dahada aşağısı göz sağlığı açısından sorun oluşturabilir.

0

göz tansiyonu yetişkinlerde 6-21 mm/hg olması gerekir.özellikle yaşlı bireylerde dikkat edilmesi gereken bir durumdur.bu durumla karşılaşmamak için besin,spor ve yaşam aktivitelerine iş yoğunluğuna dikkat edilmesi lazım.

0

6 ila 21 mmh olabilir. gün içerisinde ışığa bağlı olarak 5 mmh ye kadar kuculebilir. güneş ışığından korunmak icin

0

herkes 6 21 demiş ama o yetişkin bireylerde olması normal durumdur

0

6 ile 21 arasında olması gerekiyor yanlış degilsem

0

göz tansiyonu genel olarak 6-21 mmhg olmalidir

0

tansiyonunuz var ise çok kolay bir biçimde teşhis koyabilirsiniz. bir kağıdı daire seklinde renkli noktalar ile doldurun. merkezdeki noktaya odaklandıgınızda etraftaki noktaları gçremiyor iseniz doktora mutlaka gidin. ayrıca bu işlemi parmağınızla da yapabilirsiniz paramağınızı gözünüze 2 karış uzakta tutarak, parmak ucunuza odaklanın, parmagın sağındaki, solundaki, üstünde ve altındaki herhangi bir şeylere odaklanamıyorsanız yine doktara gidin, normal değeri 10-21 mmhg arasında imiş.

0

genellikle göz tansiyonunun yükselmesi olarak bilinen glokom göz tansiyonu sebebiyle görme sinirlerinin hasar ve görme hücrelerinin kaybı ile nitelenen bir rahatsızlıktır en çok görülen 2 körlük sebebi olan glokom tüm kötülüklerin yüzde 13.5 ne oluşturur göz tansiyonunda göz içindeki sıvı basıncı görme yeteneği için gerekli olan göz sinirine harap edecek kadar yüksektir göz tansiyonu normalde kaç olmalıdır sorusuna ise cevap normal göz içi basıncı genel olarak 6.21 mmhg arasındadır ve gün içerisinde değişkenlik gösterir gün boyunca 5 mmhg ya da daha fazla basınç farkı olması glokom olasılığına işaret eder ancak göz içi basınca dayanıklılığı insandan insana değişkenlik gösterebilir bazı kimseler normalden yüksek sayılan 22 ile 26 mmhg göz içi basıncını göze herhangi bir zarar vermeyebilir bazı kişiler ise normal değerler bile hasara yol açabilir.

0

göz sağlığı insanlar için önemli bir sorundur. göz tansiyonu insanlarda 6 ile 21 arasında olmasi daha iyidir. goz tansiyonuna dikkat etmek gerekir. göze iyi gelen sebze ve meyveler yemek gerekir. mesela havuç göze cok iyi gelen bir meyvedir. her zaman göz rahatsızlıgi olan insanlar havucu bol bol.tuketmek gerekir. sadece havuç degil tabi . bir cok meyve ve sebzede insan gözü için yararlı bir besin kaynaklari vardir. ben herkese havuç yemelerini tavsiye ederim. kimi insanlar göz tansiyonu hastalığından dolayi gözlerini kaydedebiliyor. sadece göz degil tabiki. eger göz tansiyonu olursa insanin beyninde de bazı durumlar ile de karsilasabiliriz. eger bu durumda bir hastaneye gitmezseniz. bazi kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. ben her zaman diyorum. herşeyin başı sağlık. sağlıklı olmak icinde bütün vücudumuzda gerekli olan bütün organlara sahip çıkmak gerekir. bende her zaman organlara sahip cikmak gerektiğini dile getiriyorum. göz görme organımızdir. onsuz hiç bir zaman dünyayı hatta ama hatta hiçbir şeyi göremeyiz. ben bu organa dikkat ederim. ama benim gözlerimde renk körlüğü var. her insanin bir kusuru vardir. benim şahsi düşüncelerim bunlar bana katılan insanlar da vardir bana katilmayan insanlarda mevcuttur. herkesin düşüncesine saygı duyarım. ama ne olur sağlığıniza dikkkat edin. yoksa her gun hastene köşelerinde yatar kalkarsınız. ben diyorum sağlık bize verilen en güzel nimettir. bu nimete de insan kendisi sahip cikmasi gerekir. eger canınızı sevmiyorsaniz siz zaten yaşamak istemiyor demeksiniz. boyle insanlarda hayatlari boyunca hiç bir zaman mutlu ve huzurlu olamazlar. bunlari sakin unutmayın . herkesin düşüncesine saygı duyarım. çünkü insanlar farkli düşüncelere sahip olabilirler. bana katilan insanlar vardir bana katilmayan insanlar da bulunmaktadır. herkesin düşüncesine saygı duyarım. kalin sağlıcakla.

0

göz tansiyonu 5 veya 6 ile başlayıp en fazla 20 veya 21 seviyelerinde olmalıdır. bunun az veya çok ölçülmesi durumunda bir doktora başvurulmalıdır.

0

göz tansiyonu benim bildiğim kadarıyla 6,21 arasıdır.yetişkinlerde bu durum değişiyor tabiki.

0

öncelikle görme olayının gerçekleşmesi için sıvı basıncının belirli bir seviyede olması gerekirken göz tansiyonunda bu basıncın aşırı yükselmesi sonucu görme bozuklukları sekillenmektedir. göz tansiyonlari ileri yaşlarda şekillenir deniliyor ancak göz tansiyonu başladığında belirti vermez sinsi bir şekilde ilerler. ilerledikce belirtileri ortaya çıkar. gözlerde bulaniklik, elektronik cihazlara bakılması sonucu göz çevresinde ağrı, isiklarin dalgalı dalgalı görülmesi ile karakterize bir rahatsizliktir. göz tansiyonu tedavisinde öncelikle erken yani önemlidir. ilk başlangıçta damlalar kullanılır ve göz içindeki sıvı üretimini azaltma amacı gudulurken kanallardan sıvı çıkışını artırmak suretiyle göz tansiyonunu düşürmek ve görme sinirinde olusacak hasarı önlemek amaclanir. görme sınırının fazla zarar gördüğü durumlarda ise cerrahi ve lazer operasyonları tercih edilir. normal bir göz basıncı 6-21 mmhg arasidir. ve bu basınç gün içerisinde değişkenlik gösterir. bu gün içerisindeki basınç farkı eğer 5 mmhg basıncı geçecek olursa glakom şüphesi ortaya çıkar.

1

ideal tansiyon 15 20 arasıdır sınır ise 21

0

6 ile 21 arasında olması gerekiyor hastalığının adıda glokom biyolojiden biliyorum

0

genelde her insanın bilmesi gerekiyor altı ile yirmi bir arasında olması gerekiyor . buna da dikkat edilmesi gerekiyor çünkü insan sağlığı için göz tansiyonu önemli olarak geçmekte . insanlar göz sağlığına çok önem vermiyorlar ancak göz sağlığı insan sağlığı kadar önemli bir yer arz ediyor . insanlar bu konya önem vermeli göz tansiyonunu ölçtürmeli aksi halde erken müdahale olmadığı zamanlarda insanların gözleri görmeme gibi bir çok soruna genelde de astigmata yol açıyor . sağlığınızı koruyun ..

0

göz tansiyonu bildiğim kadarıyla 6 ila 21 arasında olmalıdır