0

genel olarak 6-21mmhg arasıdır.gün içimde değişkenlik gösterebilir. gün içinde 5 mmhg ya da daha fazla basınç farkı olması glokom olasılığıma işaret eder.

0

göz tansiyonu 6 ila 21 mmgh arasında olmalıdır.

0

göz tansiyonu 6 ila 21 mmhg arasında olmalıdır,

0

göz tansiyonu 6 ile 21 mnhg arası olmalıdır

0

göz tansiyou kaç olmalıdır gçzö tasiyonu aç olmalıdır göz tansşyonu kaç olması gerekir göz tansşiyonu kaç lması gerekiyuor göz tansiyonu aç olması gerekir göz tansişyonu kaça olması gerekir göz tansiyonu kaç olması gerekir göz tansiyonu kaç olması gerekotkr göz tamsiyonu kaçolması gerekir göz tansiyonu kaç olması gerekirgöz tansiyonu kaç olması gerekir göz tansiyonu kaç olması gerekir göz ttansiyonu kaç 0llmsaı gerekier göz tansşyonu kaö olması gerekşr gçz tansiyonu kaç olması gerelkir göz tansiyou kaç olması gerekir göz tansiyonu kaç olması gereşikir göz tansiyonu kaç olması gerektuor göz tasiyonu malkça olması gerekiyor acab akaöça olnması gerekiyor 6 -12 araoı olması gerkmiyormu göz ansiuyonu kaç olması gerekiyor sacaba neden göz tanisyonu çıkar

0

6 ila 21 arasında olması geekiyor. bu rakamlar dan az veya fazla ise mutlaka doktora gidilmesi gerekiyor.

0

normal bir insanda göz tansiyonu 6 ile 21 aralığında açılması gerekir 6 dan dahada düşü olsa sorun olmaz ama 5 den küçük olması göz sağlığı açısından sorun yaratabilir.

0

göz tansiyonumuzun 25 mmhg değerinin üstündeyse göz tansiyonu problemlerıyle karşı karşıya kalabılırız.
görme işlemi aslında gözle değil beyinle yapılan bir işlem olduğu için göz,beyinlerimizde var olan görme merkezine mercek görevi gören,kamera pozisyonunda bir organdır yalnızca.göz içi sıvıların zamanında ve yeterince boşaltılmaması durumunda göz için basıncı oluşarak görme sinirlerine zarar verebilir.

göz tansiyonunun normal deüerlerin üstüne çıkması durumunda,görme sinir hücreleri üstünde kalıcı hasarlar oluşabilir ve yüksek göz tansiyonunun sebebiyet verdiği tahribat sonu gözlerimizi kaybedip gör olma riskini büyük oranda taşıyor.
göz tansiyonu tehlikeli ve ciddiye alınmalıdır.göz tansiyonumuzun yüksek olduğunu farkedemeyiz ama bazı kişilerde bu farklılıkları gözlemlenir yani farkedilir.bazılarında ise hiç farkedilmez gerekli tedavi yapılmassa göz kayıplarına neden olur.yüksek risk grubunda olan hastalar göz muanesınden düzenli olarak geçmesi gerekmektedir.göz muanesınden farkedılen yuksek göz tansıyonu erken teşhis ile tedaviye başlanarak göz kayıpına engel olunup saglıklı bir şekilde yeniden görme organımızı kullanabılırız.

0

valla benim öyle bir şey yok ne olduğunu da bilmiyorum

0

6 ile 21 arasında olması lazım normal şartlarda tabi

0

göz tansiyonu normal göz içi basıncı genel olarak 6-21 mmhg arasındadır ve gün içerisinde değişkenlik gösterir. gün boyunca 5mmhg ya da daha fazla basınç farkı olması glokom olasılığına işaret eder. ancak gözün göz içi basıncına dayanıklılığı insandan insana değişkenlik gösterebilir. bazı kimselerde normalden yüksek sayılan 22-26mmhg göz içi basınçları göze herhangi zarar vermeyebilir. bazı kişilerde ise normal değerler bile hasara yol açabilir.

0

halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokomda normal değerler 6-20 arasında olmadığında olur

0

tansiyondan kaçınmak için yüksek ışıklardan ve dumanlardan kaçınması lazım ve özellikle de gözünü dinlendirmesi yoksa göz tansiyonu yükselir ve göz bozukluğuna neden olabilir o yüzden elinizden geldiğinizce dikkat etmeye çalışın

0

göz tansiyonunun yükselmesi olarak bilinen glokom göz tansiyonu sebebiyle görme sinirinin hasarı ve görme hücrelerinin kaybıyla neticelenen bir rahatsızlıktır.en cok görülen 2. körlük sebebidir.tüm körlüklerin yüzde 13.5 unu oluşturur.normal göz içi basıncı genel olarak 6-21 mmhg arasıdır.

0

göz içi basıncıdır. normal bir insanda 6 ila 21 arasında bulunmalıdır.

0

normal göz içi basıncı genellikle 6 ile 20 yada 21 mmhg olması lazım

1

göz tansiyonu için ortalama değer 10-20 mmhg arasındadır. normal olarak sağlıklı bir bireyde olması gereken göz tansiyonu değeri ise 17 mmhg’dir. ancak belirttiğimiz gibi göz tansiyonu için kesin bir sınır bulunmamakta bu kişiden kişiye değişmektedir. ancak genel olarak 25mmhg’ nin üzerindeki değerlerde göz tanısı konulmaktadır. 25mmhg üzeri değerler için acilen tedavi planı uygulanmalıdır. 18-24 mmhg arası değerler ise riskli grubu ifade etmektedir.

0

eger zaten yuksekse gormede sikinti yasanir ve acilen doktura gidilmesi gerekir

0

göz tansiyonu normal insanlar dokuzla 20 milimetre civarında olmalı göz tansiyonu kişiye özgü bir değerdir normal tansiyon gibi göz tansiyonu gözde yüksek yüksek olursa hastalıklara yol açar göz tansiyonu olan kişilerde baş ağrısına neden olur diğer göz hastalıkları gibi genetik olabilir 40 yaşın üstündeki insanlarda risk daha fazladır

0

normal göz içi tansiyonu ; göz basıncı genelde 6, 21 mmhg arasıdır ve gün içerisinde değişiklik gösterir gün içerisinde 5 mmhg yada daha fazla basınç olması glokom olsaılığına işaret eder.