2
0

insanlar gündüz birsey arzular veya kafaya takar.

0

rüyalar bilinçaltımızın açığa çıkmış halidir yıllar önce günler önce bilinç altımıza attığımız kötü olayları herhangi bir gün yaşadığımız strese veya mutlu bir güne bağlı olarak herhangi bir gün rüyamızda görebiliriz 7 yaşında yaşadığı kötü bir olayı bilinç altına atan bir çocuk 30 yaşına geldiğinde bununla ilgili bir rüya görebilir iyice düşündüğü zaman rüyanın 7 yaşında yaşadığı olayla ilgili olduğunu bulabilir ama biz genelde rüyaları rüya tabirlerine okuyup anlamlı andırıyor uz oysa onlar genel geçer şeyleri yazarlar rüyada köpek görmek ve sadakat sevgi arkadaş dost canlı ve benzeri şeyleri ifade eder rüya tabirleri kitabında oysa köpeği olan biri rüyasında köpek görüyorsa bu kendi köpeğini ne kadar sevdiğini onu koruma arzusunun ne kadar güçlü olduğunu köpeğinin başına bir şey gelmesinden korktuğunu ifade eder yani benim rüyamı hiçbir tabirci yorumcu bilemez sadece ben bilebilirim.. neden rüya görüyoruz sorusunun en açık cevabı bence korkularımızdan endişelerimiz den sevdiklerimize bir şey olacağından korktuğumuz için veya 3 sene görmediğimiz bir kişiyi özlediğimiz için veya lisedeki öğretmenimizi nefretle andığımız bir gün veya özlemle andığımız bir gün onu görmemiz sadece bizim bile bileceğimiz bir şeydir rüyamızda ne şekilde görüyorsak onu o şekilde hatırlıyoruz dur insanların rüyasına girmek gibi gerçek bir olayda vardır. telepati cinsel ruhsal olaylarla ilgilenen insanlar bunu başarı ile gerçekleştirebilir. aynı anda aynı rüyanın içine girmek mümkündür ama rüyasına girmek istediğimiz kişinin rüyada olduğuna emin olmamız gerekiyor. rüyalar gerçekten manevi boyutta anlaşılması kavuşulması güzel yerlerdir yani istediğimiz bir özlediğimiz bir insanın rüyasına girdiğimizde gerçekten bunu yapmak istediğimiz için gerçek hissi yaşarız..

0

günlük yaşam koşulları, hisler, düşünceler ve yaşanmışlıklar insanların rüya görmesinde etkendir. iyi ya da kötü o an bilinçaltında olan birşey rüyaya dönüşebilir.

0

insanlar genel olarak bilinç altına yerleşmiş bazı olayları rüyalarında görmeleri mümkündür. eskiden de yaşanmış olan bir şeyi genellikle iyi şeyleri bilinç altına yerleştiriyorlar. bu yüzden de bilinç altına yerleşen bazı olaylar rüya şeklinde bize döner. bunlar genellikle kötü rüyalar olarak görürüz.

0

insanlarin gün içinde yaşadiklari olaylar bilinçaltina girer ve vücut uykudayken beyin bu olaylari tekrarlar.

0

bu bilinç altıyla ilgili bir durumdur insanlar genellikle etkilendikleri şeylerle ilgili rüya görürler mesela yapılan bir deneyde uyuyan birine kötü bir koku burnunun dibine koyarlar uyandığında rüyasında ölmüş bir at gördüğünü ve çok kötü koktuğunu söyler yada bir insan açken uyursa rüyasında yemek yeme olasılığı yüksektir

0

rüyayı konu alan başlangıç filminde bir çok soruya cevap verilmiş aslında beyin çok yorulduğunda bilinçaltimız bize küçük bir oyun oynar buda rüya oluyor tüm gün birşeye odaklanın saatlerce kafanızı onla yorun büyük ihtimal rüyanızda göreceksiniz bu yüzden çok fazla rüya görmek iyi değil bana göre

0

ruyalar bilincaltinin yansımasıdır.insanlar cok yorulduklari zaman hatta yorulmalarina bile gerek yok bizi etkileyen mutlu oldugumuz uzuldugumuz zaman bilinç altimiz bizr oyun oynar sanki gercemcesine biz ne dusunursen neyden etkilenirsek onu goruruz

0

insanlar bilinçaltında ki günlük hafızasına kaydettikleri ve kendisi için çok önemli olarak hafızalarına işledikleri durum hâl veya olayları gece uykularına daldıklarında görürler.

0

bazı sorunları sıkıntıları veya güzel şeyleri çok düşünmekten dolayı bilinçaltı uyku esnasında onunla ilgili şeyler görmesini sağlıyor insanın

0

beyin bilinçaltında biriktirdiği görselleri bizlere rüya olarak gösterir. bu şekilde rüya ortaya cıkar..

0

insanlar genelde bir şekilde de olsa karşılaştığı fikir sahibi olduğu şeyleri rüyasında görür. rüyaya bazen çok değişik anlamlar yüklenir. tüm rüyalar çıkacakmış gibi anlatılıp inanılır. oysa zihni meşgul eden bir konu hakkında rüya görmek veya sıkıntı yaşadığın günlerde kötü rüyalar görmek, gün içinde yorgun olmak, hasta olmak, ateşli nöbet geçirmek, kaza sonucu, sinir ve strese bağlı olarak da rüyalar görülebilmektedir.

0

söyle söyleyeyim ben mesela bir gün birşeyleri çok kafaya takıyorsam ve bunu özellikle uykuya dalmadan önce yapıyorsam mutlaka o gece rüyamda o konuyla alakalı şeyler görüyorum ve bedense korktuğum şeyleri de sık sık görüyorum rüyamda bilinçaltımıza yerleşen ne kadar endişe ettiğimiz sey varsa o rüyalarımıza da yansıyor.

0

rüya bir bilinçaltı yansımasıdır. rüya gerçek hayatta yapmak istediklerimizi yada yapamadıklarımızı gösterir. korkularımız heyecanlarımız sevinçlerimiz hayallerimiz hepsi rüyada yer alır. içimizde ukte kalan şeyler rüyada olur sadece belki de. rüyada bir gün yaklaşık 4 5 dakikaya eş değerdir. rüyada aslında zaman kavramı da yoktur. senelerce kalabilirsiniz. bir kitapta okumuştum. rüyada kalabilirmiş insan ancak bunu sadece bu işin ustaları yapabilirmiş. ve ayrıca rüyaya yön verebilirmişisiz. defalarca denedim bir kez başarılı oldum ama zamanı kontrol edemedim. bunun tek taktiği çok yoğunlaşmaktır. rüya görmek istediğiniz konuya fena halde kitlenmelisiniz. kolay bir iş değildir elbette ama başarılı olunursa güzel şeyler doğurabilir. rüya kontrolu kötü şeyler de doğurabilir. dikkatli olunması gerekir. benliğinizi kaybetmemelisiniz.

0

rüya insanların bilinçaltının bir yansımasıdır kimi zaman iyi rüyalarda görsek kötü rüyalarda görebilirz. bulunduğumuz durum bizi etkileyen olaylar düşüncelerimiz rüyalarımıza şekil verir.

0

insan gunluk hayatinda yaptigi seylerin sokunda kalip uyurken beyinde bunu farkli yerlere cekiyor ve o insanin ruya gormesini etkiliyor ve ruya gorme sureside 15 saniye olup bazen bilim kurgu ve bazende gunluk hayatta gerceklesebilen olaylardir.

0

rüya; kimi zaman tüm gün etkisinden cıkamazsınız kimi zamanda “lan bu neydi simdi?” diyip gecersiniz. rüya görmeyen hiç bi canlı yoktur. canlı diyorum çünkü; kediler,köpekler bile rüya görürler. rüya sadece insanlara özel bir durum diğildir!
rüya ruhun bedenden ayrıldıgı zaman yaşanan olaylardır. bir diger anlamı “uyukunun rem evresi” olarak bilinir. peki rem evresi nedir? kısa bir bilgi edindim bu konuda size de paylasa bilirim.

rem evresi: hızlı göz hareketleri evresi ile baglantılı bir evredir. hem görsel hemde ışitsel algı ve duyguları barındıran bir evredir.

peki neden rüya görüyoruz? kimi arastırmacılar bu durum hakkında “beyinde etkilerin yan ürünleri...” deselerde kimileri “bilinçaltının geri planda kalmış yönleri ile yaşanan özel durumlar...” olarak söylerler. bunun heniz kesinlesen tıbbi,dini veya bilimsel bir kanıtı yoktur. benim düşüncem ise; günlük hayatımızda yaşadıgımız olumlu-olumsuz, iyi-kötü, güzel-çirkin tüm olaylar bilinç alttımıza yerlesiyor. biz her ne kadar hatırlamasak bile bilinçaltımız bu durumu not alıyor ve etkileniyor. gece uyuku sırasında bu durumu bize barındırıyor. veyada beynimiz tarafından düşündüğümüz,olmasını istediğimiz şeyleri bizim rüyamızda yansıtıyor. bir çok insan aslında rüyasında ne görecegini secebiliyor. sadece görmek istediği konuya odaklanda yeterli olur! ben her gün aynı yöntemle istediğim rüyaları görüyorum.

0

günlük hayatımızda aklımıza yerleşen olayları bir zaman dilimi içinde beynimizden yani bilincimizden geçirdiğimiz için rüya görürüz. buda rüya görmemiz için yeterli sebeptir.

0

rüya gördüğümüzde bizlere uzun gelir fakat bu rüya birkaç saniyelik bir şeydir .rüya ruhun bedenden ayrıldığı zaman da yaşanan olaylardır. rüyalar daha çok bilinç altının geri planda kalmış yönlerini gösterir. günde 4 veya 7 rüya görebiliriz.rüyalar gruplara ayrılır; basit rüyalar ,gerçek rüyalar ,güzel rüyalar ,tekrarlanan rüyalar ,rüya içinde rüya görmek gibi ve kabuslar.

0

uykumuzun evreleri vardır.insanlar rüyaları "rem" uykusu evresinde görür.sağlıklı uyku uyumakla rüya görmek arasında bir korelasyon vardır.