0

hayır bence bedavacılığa alışmak değil tamam tabii ki de öğrenciler kredi alacaklar almak istiyorlarsa ihtiyaçları varsa. bu demek değil ki bedavacılık alışıyorlar. üniversite öğrencileri zaten genellikle keyfi olarak almıyorlar burs daha çok ihtiyaçları olduğu için alıyorlar kredi. bende şu anda öğrenciyim ve ben de alıyorum kredi o yüzden hiçbir şekilde bedavacılığa alışmıyoruz bence aksine en azından o parayla ne kadar harcama yapmamız gerektiğini ve düzenli bir şekilde harcamanız gerektiğini öğreniyoruz. gerçekten çok faydalı bence devletin verdiği burs veya kredi.üniversite öğrencileri daha çok para yönünden sıkıntı çektikleri için genellikle burs çıkmazsa zaten kredi alıyorlar zaten ihtiyaçları olduğu için onlar genellikle.

1

devlet bir dönem evlenenlerin katkı kredisi borcunu affetmişti. pişman olmuş olsa gerek söylemleri bir anda değişti. bence öğrencilik masraflı bir durum, bir yandan da gelirin olmadığı bir dönem. o yüzden devlet gereken desteği vermeli, adı burs, kredi, katkı kredisi her ne olursa olsun.

bedavacılığa alışılmıyor bence, bunlar da söylenmemesi gereken şeyler.

0

bence öğrencilerin aldığı burslar da bedava ılık sayılmaz. sonuçta ilim öğreniyorlar ve boş zamanları az. en iyi şekilde öğrenim görmeleri için maddi imkanların sağlanması gereklidir. kredi borcuyla mezun olup onu ödemek için aylarca uğraşılması da hoş değil bence. zaten işe girmek için hala çalışıyor olmaları gerekiyor çoğunlukla.
kpss sınavları vb. mezunları bekliyor hemen çıkışta.

0

ben bu bedavalıcılık lafını anlayamadım bu alınan kradiler faiziyle geri ödenmiyor mu tek ödeyen ben miyim arkadaş anlamadım şimdi ben
bir iş adamından veya her hangi birinden burs alınsa bedavacılık olur anlarım da kredi alıyorum 10 bin 20 olarak ödüyorum bu bedavacılık mı oluyor