1

türkiye'de alkol kullanım oranı kesinlikle son zamanlarda 18 yaşın altına düşmüş durumda. çok küçük yaşlardan gençler alkol ve sigara kullanımına başlıyorlar. bu zararlı alışkanlıklardan edinilmesinde bence kesinlikle ailelerin rolü çok büyük. artık aileler çocuklarına eskisi kadar dikkat etmiyorlar ve ne yaptıklarını denetlemiyorlar. doğruyu ve yanlışı çocuklara düzgün bir dille anlatmadıkları içinde erken yaşlarda kötü alışkanlıklara yönelmeler çok büyük artış göstermektedir.

0

artık küçük çocukların bile alkol kullandığını görüyorum. normalde 18 ama on sekiz yaşında altındaki insanlarda içiyorlar.

0

türkiyede sıkıntılar oldugu için alkol kullanma yaşı giddikçe düşmeye başlamadıbu zor günlerde bunlara düşünüp te içen çok kişi vardır bu yüzden alkol kullanma yaşı yaklaşık olarak 18 20 yaşına kadar düştü bunun daha altında da içen çok fazla kişi var ama sayısıaz oldugu için onlar fazla bilinmiyor bu yüzden aslında saglıkta ölüm yaşlarıda çok düştü eskiden türkiyede ölüm yaşı 80 yaşı iken şimdi 65 70 bunların etkilerinden olan biriside alkoldur .