0

şehrin kalabalık oluşu ve trafik bunların başlıca sebeblerindendir ama yinede istanbulda yaşamak çok büyük ayrıcalık

0

istanbul da yaşamanın en büyük zorluğu, trafik sorunu bana kalırsa. trafik sorunu başa bela sırf bu yüzden bile istanbul da yaşama hevesi kalmıyor içimde açıkcası. yani yaşanılır değil gezilecek bir yer diye düşünüyordum. ayrıca nüfusu öoobğyğk bşr kent bir yerden bir yere ulaşım çok zor saatler süre biliyor yani büyük şehirler genellikle böyle ama istanbul da bir yerden bir yer gitmek bir zulüm gerçekten ömrünüz yollarda geçiyor bu yüzden istanbula yaşamak zor.

0

vallahi küçük ilçede yaşayan birisi olarak söylüyorum bi kaç kerede gittim oraya tam bir rezillik kim kime tım tıma. hele o trafiği tam bir başa bela . sabah 8 de iş başı yapan birisi sabahın 5 i kalkıyor anca işe yetişiyor o yüzden çekilmez oralar.

0

istanbul'da yaşaman için ilk önce para gerek yani boşuna demiyorlar istanbul'da yaşamak istiyorsan paran olacak diye sonuçta büyük bir şehir ünlülerin, sanatçıların hepsi de o şehirde yani her şey çok pahalı orada onun için paran varsa yaşarsın başka öteki türlü yaşanmaz. istanbul'da bir asgari ücretle zaten yaşayamazsın zaten istanbul'da bildiğim kadarıyla asgari ücretle verilmiyor daha fazlasi veriliyor.

1

istanbul'da yaşamanın zorlukları paranız kısıtlı ise zor, parası olana çok kolay..
adım başı para istanbul'da, gittiğiniz yerlerde vermek zorunda olduğunuz paraları da hesaplarsanız bir günde hiç bir şey yemeseniz de bir 10 lira yola para verirsiniz.. tabii bulunduğunuz semtte dolanacaksanız bu maliyetsiz olur.
ama bir yerlere gitmek falan, akbil'inizin doluluğuna bakar.. o da para..
münübüsler para.. oğlumun oradan indi bindi fiyatı 2,250 kuruş idi en son..
paran yoksa istanbul'da hayat pahalı..
trafik çilesi, benim gibi emekliler için sıkıntı değil de, çalışanlar ve öğrenciler için sabah ve akşam saatleri tam bir işkence.. istanbul'da olduğum aman oğlumu da okula sabah gönderdiğimde arkasından camdan bakıyorum.. minübüs bekleyen ve dolu gelse de ayakta münübüse binmeye çalışanlar çok.. ev cadde üzerinde olduğundan iki dakika da bir tıkanan trafik için araba kornalarını duymak mümkün..
zaman en çok tüketilen ikinci şey paradan sonra istanbul'da..
ama her türlü karmaşasına rağmen ben istanbul'u çok seviyorum.

0

istanbulda yasamak çok zordur. çünkü şehir çok kalabalık olduğu için.