0

29 ekim 1923 cumhuriyetimizin kuruluş tarihidir. cumhuriyet bayramı olarak kutladığımız bugün hepimiz için değerli olmalıdır.

0

cumhuritein ilanı yeni sistem insanlık tarihi için önemli

0

tabiki önemli bir tarih. hala önemini farkedemeyen insanların olması çok ama çok üzücü. ulu önderimiz mustafa kemal atatürk her insanın düşünce hakkı olduğunu, bunları korkmadan kendilerini yönetmek isteyenlere sunması özgürlüğünü veren kişidir. cumhuriyet halkın kendi kendini yönetme şeklidir. padişahların elinden ülkeyi alıp halka armağan ettiği bir gündür. nasıl önemli olmaz? her insan aynı düşünceye sahip olmak zorunda değil. farklı düşüncelerin olabileceği fikrinin açığa çıkarıldığı gün. nasıl önemli olmasın.

0

29 ekim 1923 cumhuriyet bayramı demokrosi bayramı türklerin bağımsızlığının anahtarı

1

bir ulusun bir kere daha küllerinden doğuşunun destanı bence bütün dünya için son derece önemlidir..

0

çok önemlidir benim için.kişiden kişiye değişir

0

çok önemli. cumhuriyetimiz ve insanlık adına.

0

bizden ziyade milletimiz icin önemli bir gun tabiki. cumhuriyetimizin ilanı sonuçta.

1

büyük millet meclisi'nin cumhriyeti ilan etmesi anısına kutlanır. türkiye cumhuriyetinin kurucusu mustafa kemal atatürk,bu günü en bütük bayram olarak niteler.
osmanlı devleti birinci dünya savaşında yenilmiş ve çok ağır şartlar içeren sevr anlaşmasını imzaladı.anlaşma gereğince işgal güçleri anadolu ve trakya'yı işgal etmiştir.
musyafa kemal ondokuz mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlattı. sonrasında kongreler düzenleyerek mücadeleyi örgütledi ve 23 nisan 1920'de türkiye büyük millet meclisini kurdu.bu istanbuldaki osmanlı güclerini fiilen yok saymaktı.

1

evet benim için önemli birgündür çünkü atatürk cumhuriyetimi kurmuştur.

1

en önemli günlerden biridir. türk toplumu için cumhuriyetin ilanıdır. atatürk en büyük eserim ''cumhuriyet'' demiştir. savaştan çıkmış yorgun bir milletin küllerinden yeniden doğmasıydı. 28 ekimde 1923'te ''yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.'' dediğinde içi içine sığmayan bir önderdi. 29 ekim 1923'te cumhuriyet ilan edildi. bu topraklarda şu an bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu atatürk ve şehitlerimize borçluyuz.

1

bu tarih ülkemiz için önemli bir olayı anımsatmaktadır. eğer böyle birbolay olmasaydı şu türkiye cumhuriyeti belki de yok olacaktı ve belki de yoktu. atamız mustafa kemal atatürk bize bunu armağan ettiği için sonuna kadar şükür edelim.

1

mustafa kemal atatürkün bizlere ve çocuklara armağanıdır. hemde cumhuriyetin kuruluş yilidir

1

tabiki.bizim cumhuriyetimizin kuruluş tarihi ve bu türk milleti,bizim için çok önemli.

1

29 ekim 1923 'te büyük önder atatürk'ün önderliğinde bağımsızlığın başladığı ''egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu döneme geçildiği bu tarih hepimiz için çok önemlidir.

1

29 ekim tabii ki bizim için önemli bir tarihtir cumhuriyetin ilanı iğdır mustafa kemal atatürk de bugünü en büyük bayram olarak söylemiştir osmanlı'da 1 dünya savaşı'nda yenilmiş ve çok ağır şartlar içeren sevr antlaşması imzalanmıştır mustafa kemal atatürk mustafa kemal atatürk 19 mayıs 1919'da milli mücadele'yi başlatarak kongreleri düzenleyerek mücadeleye örgütlemiştir 23 nisan 1920'de türkiye büyük millet meclisi'ni kurmuştur bu da istanbul'daki osmanlı yönetimini işlevsiz saymıştır bu yıllarda milli mücadele başarılı olmuştur ülkeye düşman işgalinden kurtarılmıştır mustafa kemal'de kurtarılan vatanın saltanat da yönetilmesini istememiştir atatürk de bu amacı halk egemenliği de 1 kasım 1922'de saltanat kaldırılırken 20 9 ekim 1923'te de türkiye büyük millet meclisi ülkenin yeni yönetim biçimi olarak ilan edilmiştir

1

29 ekim 1923 bence her türk için önemli bir zaman dır

1

bağımsızlığımız ve cumhuriyetimiz için önemli bir tarihtir

1

hem kendimiz için hem de ülkemizde yaşayan insanlar için çok büyük bir tarihtir. cumhuriyet yönetimine geçilmiş ve bir çok alanda özgürlüklerle birlikte avrupai bir yönetim tarzına geçilmiştir. ülkemizde yaşayan her insanın her bireyin bildiği ve hatırladığı bu güzel tarih çok önemli ve kıymetli bir tarihtir.

1

bizim için dönüm noktası olan bi tarih cumhuriyetimizin ilanıdır.