0

29 ekim 1923 yalnızca bir tarih değil, vatansever her genç için bir sevgi kaynağıdır.
bu günkü demokrasimizi hukukumuzu ve adaletimizi o zamanki ulu önderimize mustafa kemal atatürk e borçluyuz. cumhuriyet sayesinde çiftçinin çocuğuda zenginin çocuğu da aynı kefeye konmuştur.
en azından bir dönem için.

1

bağımsızlığımızı elde ettiğimizin garantisi türkiye cumhuriyetinin ilanıdır.

0

benim için çok önemli ve değerli bir tarih. bugünü sevmemek elde mi

0

bence bu tarih kimileri icin olumlu kimileri icin olumsuz olsa da herkes icin onemli bir tarihtir. benim icin koskoca bir tarihin ve devletin donusum tarihidir. cok guzel bir tarihtir. vatansever bir adamin cikip kendi basina neler basarabildiginin gostergesidir. kullerinden dogan genc bir devletin kalkinmasinin ve modernlesmesinin dilk adimidir. milletin soz soyleme hakkinin dogmasinin oncusudur.

0

batı’ya tutsak olmanın eşiğinde olan bir milletin diriliş hikayesidir. 29 ekim osmanlı’nın devamı türklüğün yeniden şahlanışıdır. benim için önemli.

0

cumhuriyetimizin kurulduğu gün benim için her zaman önemlidir.

0

cumhuriyet atatürk'ün bıraktığı en büyük miraslardan birisidir. bu açıdan 29 ekim 1923 benim için çok önemli bir tarih.

0

cumhuriyet ilan edilmiştir. egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur!

0

önemli cumhuriyetimizin kuruluş yılı.bana atamı atatürkü hatırlatıyor.onun adını her duyduğumda sevinirim.içimde bir heycan kıpıptıyor yerimde duramam

1

bence sadece benim için değil bütün türk milleti için önemli bir tarih olması lazım.

0

29 ekim 1923te cumhuriyet ilan edilmistir yeni bir turkiye devleti kueulmustur egemenlik kayitsiz sartsiz millete verilmistir

0

o tarihte herkesin çok sevdiği cumhuriyet ilan edilmiştir

0

nasıl önemli olmasın cumhuriyetin ilanidir bizim için çok önemli

0

hayatımdaki en önemli tarihlerden biri diyebilirim yoksa nasıl yaşardık böyle şu an sıkıntı da olsakta çıkacağımız umudu hiç bitmeyecek

0

olmayan mi vardır dediğim soru. kanından şüphe ederim . türk halkının zafer ve bağımsızlık günüdür. rahat uyu atam bize emanet tüm kazandirdigin değerler.

0

vatanserlikten başka gönlünde birşey olmadan canını seve seve feda edenlerin, 15 lilerin, elinde sabanla, yabanla düşman mavzerine şehadet için saldıran, gögüs gerenlerin zaferidir. nişanesidir..
cumhuriyet yetimlerin sahibidir. o vatan uğruna canını seve seve feda edenlerin ebeveynidir.

uğruna ölünesidir. yeni bir tarihtir, destandıe. cumhuriyetimizin kuruluş yılıdır. bir ulusun diriliş günüdür. varoluşudur.

0

cumhuriyetimizin ilan edildiği tarihtir.

0

29 ekim 1923 cumhuriyetin ilan ediliş tarihidir türkiye için en büyük günlerden birtanesidir her yıl coşkuyla kutlanır.

0

29 ekim bizim kurtuluşumuz, yeniden doğuşumuzdur. cumhuriyetin bir çocuğu olarak bu soruyu en iyi ben anlatırım sanırım. osmanlı da bizim türkiye cumhuriyeti de bizim. anlatacaklarım sert gelebilir belki ama gerçekler. bazı insanlar osmanlı nın yıkılmasını hala yedirmiyor kendine ama durum bu. osmanlı yı yıkan atatürk yada cumhuriyet değildir. osmanlı birinci dünya savaşı aslında yıkıldı. daha doğrusu önceden zaten çatırdıyordu. osmanlı bir yaşlı ağaçtır. kesilmesi gerekliydi. yerine aynı topraklarda bir cumhuriyet doğdu. cumhuriyet olmasaydı şuan türkçe bile yazamıyorduk.osmanlı gerileme dönemine girdikten sonra dışa bağımlı ve yarı bağımsız olduk maalesef. fatihin selimin zamanı ile kıyaslanamayacak dönemlere girdi. ve sonunda yeni bir devleti getirdi. ingiliz yunan fransız cirit atıyordu topraklarda. osmanlı sessizdi, çaresizdi.maaleef gerçek bu. yeni bir kan olarak cumhuriyet doğdu. ama öylekolay olmadı tabiki, kanla savaşla kuruldu. hepsine minnettarım. bu toprakları bize bırakan tüm şehitlerimize, gazilerimize minnetle. bu vatan kolay kazanılmadı. kolay kaybedilmez

0

mustafa kemal atatürk'ün kurduğu türkiye cumhuriyet'inin kuruluş tarihidir.bu sebeple çok çok önemli bir tarihtir