0

bana göre beşiktaşın orta sahası ligde 3 büyükleri ele aldığımız zamana en zayıf orta sahaya sahip takımı. çünkü beşiktaşın orta sahası gerek yaş ortalaması olarak çok yukarıda, gerekse yaratıcılık anlamında çok kısıtlı durumda. tek tek ele alacak olursak öncelikle atibadan başlayalım. atiba neredeyse babamla aynı yaşa geldi artık ve ondan 3 sene önce ki saha da basmadık yer bırakmayan halini beklemek biraz saçmalık olur. ilerleyen yaşından dolayı atibanın artık tempo yapma ihtimali tamamen ortadan kalkmış durumda ve bu da beşiktaşın elini zayıflatıyor. öte yandan oğuzhana değinecek olursak. oğuzhan özyakup son 2 yılını saymazsak beşiktaşın çıkış döneminde en önemli parçaydı ve avrupa da bir çok takımdan teklif alıyordu fakat fikret orman oyuncuyu satmaya hiçbir şekilde yanaşmıyordu. bunlar çok büyük hatalar. türkiye de hangi oyuncu olursa olsun eğer 15-20 milyon euroluk teklifler geliyorsa o oyuncu satılmalıdır. bak şimdi 5 milyon euroya satmak istesen satamazsın oğuzhanı. satarken de madde koyarsın avrupa da genç oyuncu çıkaran takımların yaptığı gibi, bir sonra ki satışından %25 pay alırım diye. böylece bir oyuncudan 30 milyon euroya yakın para kazanmış olursun ki bu da bizim ligimizde mücadele eden takımlar için inanılmaz bir miktar. gene beşiktaşın çıkış döneminde olup şuan düşüş yaşayan bir oyuncuya değinelim. tolgay arslan. tolgay arslan bana göre şuan da oynasa da beşiktaşa çok katkı sağlar fakat disiplinsiz davranışlarından dolayı şenol güneş hoca ile aralarının açılması sonrası beşiktaş da kadro dışı kaldı ve ara transfer dönemi bitmeden yüksek ihtimalle fenerbahçeye transfer olacak. tolgay arslan da aslında performans anlamında çok büyük bir düşüş yok fakat onun sorunu kafa olarak artık beşiktaştan kopmuş olması. genelde üst üste gelen başarılardan sonra takımların yenilemeye gitmesi gerekmektedir. avrupa da bu iş her zaman böyledir. çünkü oyuncular artık başarıya doymuş oluyorlar ve yeni maceralar alıyor. bir nevi artık sıkılıyorlar. bu yüzden fikret ormanı eleştirecek olursak, sadece cenkten değil belkide tolgaydan oğuzhandan da bu paraları kazanma imkanı varken inat edip takımda tutması sonucu bu 2 oyuncudan artık neredeyse hiç verim alamayacak kıvama geldi. böyle bir lüksü yok hiçbir takımın. ljacic e bakacak olursak sırp oyuncu saf bir yetenek bunu kabul ediyorum. fakat ileri bölgede yani hücum bölgesinde onunla anlaşacak bir oyuncu olmadığından onun da yapacakları kısıtlanıyor. gerekli performansı sergileyemiyor. öte yandan belki de beşiktaşın en büyük artısı olan sürpriz yumurta doğukan var. beşiktaşın bu sezon ki en büyük kazancı belkide güven yalçın ile beraber. ancak beşiktaş yönetimi inşallah oğuzhan ve tolgayda yaptığı hataları bu oyuncular da yapmaz ve gelen iyi teklifler de oyuncuların satışına onay verip maddi anlamda bir rahatlama yakalarlar. eğer aynı hatalar yapılırsa bu oyuncularda tolgay ve oğuzhanla aynı kaderi paylaşacaklar çünkü. medele hiç değinmiyorum çünkü ona söyleyecek söz yok, mücadeleci orta sahanın tanımı

0

beşiktaş'ın orta sahası bana göre eskisi kadar kaliteli bir orta saha değildir. eskiden orta sahaları gerçekten çok kaliteli oyuncularla doluydu, ancak şu an bakacak olursak oyunculardan eser kalmadı diyebilirim.

0

beşiktaş'ın orta sahası hakkında bilgi verecek olursak,orta sahasında oynayan oyuncular, şu an için atiba ve oğuzhan özyakup dur yedeklerde ise tolga arslan gibi oyuncuları bulunmaktadır. buna göre atiba çok yönlü defansif bir orta saha oyuncusu durum her takımın böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardır. şu an tuttuğum takım olan fenerbahçe'nin tam da böyle bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. çünkü bizim ortağımız çok zayıf ve rakip oyuncular çok çabuk orta sahamızı geçip bize gol atabiliyorlar. oğuzhan özyakup'dan bahsedecek olursak, oğuzhan geçen senelere oranla bu sene pek iyi bir futbol oynamıyor diyebilirim.

0

beşiktaş'ın orta saha bölgesi yol geçen hanı gibi, takımlar orta sahayı rahat geçiyorlar ve eskisi gibi sert değil kırılganlar artık.adem ljajic'i saymayalım, elde ki orta saha oyuncuları 4-5 yıla yakın bir arada birlikte forma giyiyorlar ve takım kondisyon olarak aşağılarda. giderek de yaşlanıyolar bu futbolcular, orta sahanın beyni takımın orta saha yükünü sırtlayan atiba hutchinson çok uzak performansı var geçmiş yıllara oranla. oğuzhan özyakup bir türlü başarı istikrarı yakalayamadı, atiba en çok ikili mücadele kazanan futbolcuyken şimdilerde toptan kaçıyor, tolgay arslan sorunlu bir kişilik, gary medel tek başına orta saha yükünü çekiyor defansın yanında çok yıpranıyo beraberinde.adem ljajic desen kulübün kimyasına alışamadı bir türlü, babel ve quaresma geriye hiçbir destek sağlamıyolar.böyle bir ortasaha takımına sahip beşiktaş'da sıkıntılar büyüyebilir daha da, beşiktaş'da orta sahanın etkisi yok fazla.

0

türkiyenin en geniş ve değişkenli orta sahasına sahip olan takımdır bu kadar çok orta alan oyuncu vardır ki bazen kiin oynayacagı akıllarda soru işareti olarak kalıyor atiba tolgay medel oguzhan necip her maça altearnetifli olarak çıkabilen takımdır ama bu sezon olduk kötü ve formsuzlar aslında takımın forsuz olması onları da etkiliyor orta oyuncuların hem ofansif hemde defansif alanda oynadıklarında da başarılı olmaları teknik direktör şenol güneşin kafasını karıştıyor bunlardan 2 sini seçip diğerlerini alternatif olarak kullansa daha başarılı olacagına inancım büyük ancak her maça değişik oyuncu ile çıktıgında takım oturmuyor her maça farklı orta saha sistemi oldugundan diğer oyuncularla anlaşmazlık oalrak maçlarda görünmekte sakatlık olarak değil de sakatlık olmadan her maça rotasyonla gittiğinde beşikta takımı bu yıl orta sahasından söz ettiremedi son 2 yılda atiba ya bir güven ve olumlu düzeyde yorumlar yapılmıştı yine o düzeylere gelecegine inancım tam