4

elde çamaşır nasıl yıkanır?

Nelere dikkat edilmeli? Püf noktaları var mı?

97 cevap
0

evde çamaşır nasıl yıkanır öncelikle çamaşırların hepsini bir leğene koyuyoruz üstüne kaynar su döküp 5 veya 10 dakika bekletiyoruz daha sonra üstüne deterjan ekledikten sonra iyice çitilenir o kirli suyunu döktükten sonra bir daha kaynar su ekleyip üstüne deterjan ve yumuşatıcı ekleyip yarım saate kadar bekletiyoruz daha sonra tekrar güzelce çitiledikten sonra iyice sıkıp seriyoruz.

0

eski evlerde suyun ısıtılması için kazanlar vardı. kazana su doldurulur ateş yakılır su kaynatılırdı. daha sonra toz deterjan o da yoksa sabunla kaynayan su alınır bir leğene konulan çamaşırların üstüne bu toz deterjan dökülür sıcak su üstüne döküldükten sonra elde çamaşırları ovalıyarak yıkanır daha sonra soğuk suda durulama yapılır.

0

kazan kurulur altına ateş harlanır içine su doldurulur. kaynayınca içine kirli çamaşırlar atılır deterjan ve yeşil sabun da atılır tahtayla karıştırılır. sabun eriyince kıyafetler sıcak sudan çıkarılır leğene alınır bir sudan geçirilir ilacı üzerinden atsın diye. sonra tertemiz bir su daha yapılır onun içine atılır. iyice sıkılıp asılır iplere.

0

elde çamaşır sıcak su ve elde yıkama tozu ile çitileyerek yıkanır. suyun sıcaklığına dikkat edilmelidir. istenmeyen tahrişlere sebep olabilir.

0

beyefendi veya hanımefendi :)
cok sıcak olmayacak şekilde kıyafetlerı bır leğene doldurun :)
ardından ben ilaç kullanmıyorum kimyasal oluyor genellıkle zeytinyağlı sabun kullanabilirsinizç böylece elde yıkamanında bir artısı olmuş olur.benim nacizane fikrim bu şekildedir :)

0

elde çamaşır yıkamak aslında makineyle yakmaktan daha zordur. herşeyi kendi elinizle yıkamak gayet zordur. ama zamanında çamaşır makinası icat olmadan önce kadınlar dere kenarlarında yikarlarmis. ama ayan makinaya gayet kolay ve hızlı.

0

öncelikle güzel bir kabın içerisine sıcak su konur. içerisine çamaşırlar konur ve üzerine el yıkama deterjanı serpilir beyaz sabun da olabilir. biraz bekletilir. ardından çitileyerek bir güzel yıkanır. bir kap daha temiz su hazırlanır yıkanan çamaşırların burada köpüğü alınır eğer ki köpükler tam alınmaz ise bir kap daha su hazırlanır. son olarak sıkılıp, sirkelenip asılır.

0

camasırı elde yıkamak icin once bir leğen bulunur daha sonra legenin icine elimizi yakmayacak bir miktar sıcak su doldurulur daha sonra sıcak suyun icine elde yikama deterjanı koyulur biraz elle cırpılırki deterjan suyla etkilesime gecebilsin daha sonra kirli camasirimizi suya batiriyoruz icerisinde bir sag bir sol yapip cikarriyoruz ve elimizle citiliyoruz

0

çamaşırı alıyorsun leğeni alıyorsun sıcak suyu ve deterjanı da alıyorsun . kirli çamaşırı elinle birbirine ovuşturarak yakıyorsun. görsel olarak daha kolay anlatılır böyle yazarak biraz anlaması da anlatması da zor ama idare edin

0

alıyoruz yeğeni öncelikle dolduruyoruz suyu tabi sıcaklık önemli kıyafetin hassasiyetine göre ayarlıyoruz sonra elda yıkamak için marketlerde kolaylıkla bulabileceğimiz elde yıkama omomatik ile biraz ıslatıyoruz biraz bekletiyoruz o suda sonra bir güzel çitiliyoruz ardından durulamak için ayrı bir leğene soğuk su doldurup durulayabiliriz durulama suyunu sık sık değiştirmeliyiz tabi buna da dikkat ediyiruz.

0

uygun boyutta bir leğenin içine kirli olan çamaşırları koyarız bunların üzerine ılık suyu dökeriz ve ellerimizle biraz ovalayıp kirini akıtırız yumuşatırız sonra toz deterjan dökeriz güzelce ovalar çitileriz üstüne yaklarımızla çıkıp çamaşırları teperekte güzelce yıkayabiliriz. sonra pis suyunu değiştiririz bir kere daha yıkarız daha sonra tüm çamaşırları temiz su ile tek tek durular ve sıkarız suyunu iyice akıtırız. temizlenen, mis gibi olan çamaşırların hepsini düzgünce asar ve kurumak üzere bırakırız.

0

sicak suyu bos bir legene doldurursun sonra tursil varsa tursillersin elbiseleri sicak suyun icine atarsin ellerinle bi güzel ovalarsin ozellikle kirli bölgeleri daha yoğun ovalarsin sonra kurumasi icin asarisn.

0

samimi olmak gerekirse kendi yaptigim islemi soyleyecem ben kiyafetlerinin sigacagi genislikte bir legene ılık su ve tursil katiyorum suyu karistiriyorum ki o tursil çözülsün ve kiyafetlerde iz birakmasin daha sonra kiyafetleri icine atiyorum ve ciplak ayaklarimpa uzerinde durdugum yerde adim atiyorum yani ayaklarimla çitiliyorum daha sonra bir sudan gecirip tekrar bi ilik su ekleyip yumusatici ekliyorum birazdaha citiledikten sonra hafif bi suyla yikayip iyice silkeleyip kurutmaya bekletiyorum cok iyi ve basit bir yontem sizde deneyin

0

elimizde çamaşır şöyle yıkanır. önce leğen gibi büyük bir kaba sıcak su dökülür. ardından çamaşır tozu elde yıkamak için olanlardan dökülür. koyu renkler ile beyazlar aynı anda yıkanmaz. buna dikkat edin çünkü koyu renklerin renkkleri akar ve beyaz çamaşırlarımızı maffeder. ondan sonra çamaşırları içine atın. güzelce çitileyin elinizde tertemiz olana kadar. çitiledikten sonra sıkın ve kenara koyun. tüm çamaşırları aynı şekilde yıkayın

0

leğenin içine konur önce ondan sonra su, deterjan falan eklenip elle ovalanır

1

deprem senesi elde yıkadım çamaşırları.. büyükçe bir leğen.. sıcak su. toz deterjanlar.. önce çok kirli iseler.. deterjanın sıcak suda erimesi faslından sonra biraz çiteleyerek yakaları kollatı falan.. renkli çamaşırları bir saat kadar o suda beklettirdim.. sonra o suyu boşaltır.. yeni bir sıcak su koyardım leğene.. yine toz deterjan.. bu sefer her parçayı tek tek elimle çiteleyerek eğer yaka kısımları kirli ise.. yanımda beyaz kalıp sabun olurdu onu yakaya sürterdim çitilerdim.. gibi.. her çamaşıra bu işlemi yaptıktan sonra su akan çeşmenin altında her çamaşırdan duru beyaz su akana kadar o çamaşırı su ile durulardım.. asardım.. :)
şimdilerde ev kadınları ay of.. yoruldum falan diyorlar ya.. hepimiz bunu diyorsak tembeliz demektir.. ki ben hep derim ev hanımlığı tembellik demek.. eskiler annelerimiz, büyüklerimiz neler çekmişler.. çeşmelerden bile su akmazmış o günlerde.. derelerde çamaşır yıkayanları da duyduk..resimlerini gördük.. şimdilerde parmaklarımız yoruluyor.. bas düğmeye yıkasın.. ama hep derim.. en büyük kolaylık çamaşır makinesi kim icat ettiyse yedi sülalesinden evren razı olsun.

0

elde çamaşır temizliği zordur fakat elde çamaşır yikayacaksaniz iki ayrı deterjani şu yapılmalıdır ve her ikisindede çamaşırlar citilenerek yıkandıktan sonra durulandiginden emin olana kadar temiz suda yıkanıp asilmalidir

0

önce leğeni önüne koyarsiniz.
daha sonra sıcak su eklenir leğene .
önce küçük çamaşırlar icin çamaşır tozu dökülür bir miktar.
daha sonra leğene konulan elbiseler sıcaksu ile iyice çitilenir.
citilenen elbiseler yine sudan geçirilir.
daha sonra elbisenin suyu sıkılır.
ve 2 mandal alip sıkılan elbiseyi tel e asariz.
böylece devam eder .
hade kolay gelsin .

0

elde çamaşır yıkarken önce sıcak suyun dökülür ondan sonra deterjan dökülür ondan sonra çamaşır katılır içine çamaşırlar tek tek çitilenir çitilendikten sonra tek tek sıcak suda yıkanır ondan sonra sıcak suda yıkanan çamaşırlar sıkılır ve tek tek asılır asıldıktan sonra çamaşır kurur kuruyan çamaşır katlanır ve yerine yerleştirilir

0

deterjanla yıkanır. elde yıkama deterjanı ile hemde