0

yaşama,yaşam,hayat, canlılık anlamına gelir.

0

ömer isminin anlamı isme göre ömer emir amir yani yönetici anlamında kullanılır diyor başka kaynaklara göre güçlü kuvvetli kudretli diyenlerde var ancak ömer islâm halifelerinden bir tanesidir ve hazreti ömer allah ona rahmet etsin adaleti ile ün salmış bir insandır.

0

islam devletinin 2.halifesi ömer b. hattab dünya durdukça adaletinden dolayı ondan bahsedilecek. cennetle müjdelenmiştir. hak ile batılı çok iyi ayırt edebilen bir alim olduğu için ömeru faruk adını almıştır.
sözlük anlamı ise yaşama, yaşayış, hayat, canlılık anlamlarına gelmektedir.

0

islam dünyasının ikinci halifesidir. ömer bin hattab'tır adı. hattab'ın oğlu ömer . cennet ile mujdelenmis bir insandır . hak ile batılı ayirt edebilen bir alim olduğu için ömeru'l - faruk adını almıştır . aynı zamanda çok övülmüş , methedilmis anlamın da da kullanılmaktadır . o yüzden en güzel isimlerden birisidir. resulullah'in dostlarından olan hz.ömer 'in ismini taşımak isterdim şahsen. rabb'im ömer ismine layık oğullar nasip etsin hepimize .

0

arapça kökenli çok değerli bi isimdir çokta severim

0

güçlü kuvvetli adil yaşamak ve hayat anlamlarına sahiptir.

0

ömer isminin anlamı, bence adil anlamına gelir. belki arapça olarak karşılığı bu değildir. ancak hz.ömer'den dolayı aklıma direk bu geliyor.

1

ömer isminin anlamı; ömer, arapça kökenli bir erkek adıdır. hayat, yaşamak anlamındadır.

0

çok güçlü bi yapıya sahip olma anlamında kullanılıyor

0

peygamberimiz ve 4 halifeden biri olan hz. ömer isminden geldiğini söylemek mümkündür. gayet güçlü bir yapiya sahip olan insanlara verilir. bunun örneğini cok gordum. güçlüden kastim adaletli olan adaleti seven insanlara bu isim gayey yerinde bir isimdir. benim çocuğum olsa ismini ömer koyardım yani .