0

kendi işini kimseden yardım istemeden kendin hallet denektir kısacası

0

başının çaresine bakmak deyimi, bir insanın yaşamış olduğu hayat koşullarında karşısına çıkan her konuda bir şekilde yüzleşip,çözümler bularak sıkıntılı süreçleri kendi başına açabilmesi manasını gelir.buradaki birey aslına bakarsanız özgüveni yüksek ve mücadeleci karaktere sahip bir insandır.yaşamış olduğu acılar ve sorunlar karşısında ,pes edip karadeniz'de gemileri batmış insan gibi davranmak yerine , ne yapabileceğini ve bu durumdan nasıl çıkabileceğini düşünüp karar verip eyleme geçerek süreci açmaya çalışan insandır.

0

başının çaresine bakmak demek yani bu işte tek başınasın kendi sorununu, derdini, tasanı kendin hallet. kimseden yardım bekleme demektir. en çok da bunu borç alırken ya da birinfen önemli bir şey isterken duyabiliriz.

0

kendi kendine yeten insanlardir başkalarına muhtaç olmak istemeyen insanlar kimseye muhtaç olmak istemezler. ben mesela kimseden yardım almayi pek sevmem hep kendi kendime yetmeye çalışırım . universiteyede bu yüzden geldim kimseye muhtaç olmamak ve kendi işlerimi halletmek isterim.

0

kendi işini kendin halledersen başının çaresine bakmış olursun.

0

kendi kendine yetmek yardım almadan yaşamak manasına gelir