0

sigmud freud 50 yildirbir bilim dali olarakkabul gormeye basladi daha once ana bilim daliolarakgorulmuyordu

0

psikoloji laboratuvarını açarak psikolojiyi bir bilim dalı haline getiren bilim adamı wilhelm wundt'tur. fakat psikolojinin babası freud olarak bilinir. çünkü freud psikolojiye fazlasıyla katkı sağlayan bir bilim adamıdır.yahudi kökenli bir aileden gelmiştir.psikolojiye bilinçaltı gibi bir kavram eklemiştir. freud'a göre bizim istemediğimiz anılarımızı,hatıralarımızı bilinçaltına atarız ve biz unuttuğumuzu sanarız bunları. fakat biz ne kadar unuttuğumuzu düşünsek bile bilinçaltında bu olaylar bizim davranışlarımıza yön verir demiştir.
freud'a göre kişiliğin gelişimi için 0-6 yaş arası çok önemlidir. bu dönemde kişiliğimiz oturmuş olur.yine freud'a göre insanlar dünyaya cinsellik ve saldırganlık gibi iki temel güdü şeklinde gelmiştir.freud'un en ünlü kavramlarından bir diğeri ise savunma mekanizmalarıdır.savunma mekanizmalarının başlangıcı bastırma mekanizmasıdır. daha sonra bunlardan türeyen mekanizmalar vardır.bunlar bir nevi insanları yaşama adapte eden, hayat kurtarıcı mekanizmalardır. freud'a göre bir insan saldırgan ise topluma uygun bir şekle getirir .örneğin boksör olur . bu onun savunma mekanizması olan yüceltme mekanizmasını kullandığının göstergesidir,diye söylemiştir.

0

bu soruya sigmund freud diye cevap vermek içimden gelmiyor nedense.evet psikiatri son 50 yıldır bir bilim dalı olarak kabul görmeye başladı.daha önceleri ana bilim dalı olarak görülmüyordu bile lakin freud'un cinsiyetçi seksist yaklaşımlarını kuramlarını nereye koymak gerek acaba?psikanilizmi freud geliştirdi ama jung ve adler'in,pavlov'un bu bilime eşsiz katkılar sunduğunu da unutmamak gerekir.