0

neden günah olsun ki insanlar cenazelerin de gayette ağlıyorlar. yani her şeye günahtır oydu buydu demek ne kadar doğru. yapmayın akıl var kitap var bunlar neden çıkıyor ben anlamıyorum. ağlamak insani bir duygudur insanlar ağlayabilir haykırabilir üzülebilirler. cenazede de evdede dışardada nerede olursa olsun insanlar rahatlıkla ağlayabilirler. yakınlarını kaybeden insanlar onların acısını kaldıramayabiliyor ve daha hassas oluyorlar bu yüzden de haykırıyor bağırıyorlar belki olabilir yani. bunda ne var. kime ve neye saygısızlık ki bu durum. çok şükür allaha isyan etmedikten sonra insanlar ğzğlebilie bu da çok doğal bir duygu. öyleki evladını kaybeden biş anneyi düşünün onun bağrı yanar. kendi ateşini yayar o an farkında bile olmaz.

0

feryat edercesine ağlamak günahtır isyan şeklinde ağlamak günahtır çünkü allah celle celalühü istediği zaman canı alır asıl o zaman da işte feryat edersek allah'a karşı gelmiş oluruz

0

cenazede ağlamak günah olduğunu söylüyorlar ama yani ne kadar hani ne olursa olsun insanın sevdiği belki de canından bir parçası gidiyor o an hani hiçbir şey düşünemiyor insan daha doğrusu sağlıklı düşünemiyorum ki ölüm bu geri gelmeyecek bir daha bunları düşünerek ağlıyor insan ya bilmiyorum hani şu an bile günah ama bence ne kadar günah olursa olsun herkes ağlıyor bence çünkü sevdiği gidiyor insanın yani bir şey düşünemiyor bence o an belki de o kadar yaşadıkları bir daha yasayamayacagini düşünüyorsun sana yaptıkları senin ona yaptıkların birlikte yaptıklarınız herşeyı düşünüyorsun bence ağlamak günah ama kimse dinlemiyor biz insanlar alamayınca da üzülmedi ağlamadı bile sözünü söyleriz hepimiz bir farklıyız insanlar neyi düşünüp neyi yapacağını bilemiyor ben anneannemi kaybettim kasım ayında çok kötü oldum nefes alamadım cunku cok seviyordum anneannemi herşeyim di o benim evine gidince herşey onu hatırlatıyor sandalyeler bile hatırlatıyor kötü oluyorum evde onun yokluğu beni çok üzülüyor ev bomboş eşyasız gibi sanki yattığı hastaneden geçerken bile ağlıyorum cenazesini bırakın ben ne kadar günah olursa olsun ağlıyorum kötü oluyorum çünkü .

0

tabikide günah değildir.ama bağırarak ağlamak günahtır.

0

cenazede ağlamak günah olamaz, her önüne geleni günah mı değil mi tartışmalarına sokmak doğru değil. ne var yani ağlasa günah mı?. herkes ölecek ve ben çok sevdiğim bir insanın cenazesinde nasıl kendimi tutayım, ağlamamak için?. duygusuz biri değilim günahı büyük olsun küçük olsun maneviyatımı engelleyemez. bunun diyaloğunu yapmamız bile gereksiz, o zaman ailenden biri öldüğünde günaha herkes boğulur bile bile ve mantığın baş harfi yok burda.

0

cenazede öğle bağıra çağıra çığlık atarak ağladık mı evet gunahmis. zulm etmiş oluruz peygamber efendimizin ve çocuklara öldüğünde sadece ağlamış sessiz bir şekilde o da şevkat anlamında aynı zaten ma bazen sana cenazede çığlık attı için evet o günahmış yani bu allah'a karşı gelmek demekmis sonuçta ölüm allah'ın emri sonuçta hepimiz de öleceğiz ama şimdi şöyle bir şey var insan gerçekten sevdiğini kaybedince elinden hiçbir şey gelmiyor, mecbur ağlıyor yani tamam ben hiçbir sevdiğimi kaybetmedim çok şükür sadece bir arkadaşım öldü ağladım günah olduğunu bile bile daha ağladım yani ama diğer insanlar gibi çığlık atmadım ama çok yakınımı kaybetsem, ben ne olurum hiç bilmiyorum böyle yani bağıra bağıra ,çığlık atmak ,ağlamak günahmış sadece hani içindeki merhametten dolayı acı çektiğin için şefkatli bir şekilde ağlarsan o sorun değilmiş.