0

ihtiyaç insanın gereksinimlerini karsilayabilecegi asgari düzeydeki şeylerdir.
her insanın ihtiyaçları da farklı oluyor elbette.
bir insanın gecinebilmesi için bin lira yeterken kimisine elli bin lira bile yetmiyor.
yaşanılan ortam da ihtiyaçları belirlemede büyük önem arz ediyor. çevre koşulları vesaire ihtiyaçlari belirlemede çok önemli şeyler.
özel okulda okuyan biri ile devlet okulunda okuyan birinin ihtiyaç kavramı aynı olmuyor tabii olarak.

0

ihtiyaç bildiğim hani yiyecek, içecek, kıyafet bunlara mesela ihtiyacımız var. paraya ihtiyacımız var ,beslenmeden olunmuyor ,üstüne kıyafet almazsan olmuyor. yani bunlar ihtiyaç demek.

0

yeryüzündeki bütün ekonomik faaliyetlerin temelinde insan ihtiyaçlarının karşılanması veya tatlı edilmesi amacı yansıtmakta olduğunu söyleyebiliriz. günümüzde sınırsız insan ihtiyaçlarını ancak sınırlı miktarda tatmin araçları sunabilmekte olduğunu söylemek mümkün aslında. üstelik bu sınırlı miktarlardaki araçların herhangi bir çaba harcamaksızın insan ihtiyaçlarını kendiliğinden karşılama nitelikleri de bulunmamaktadır. insanın içinde yaşadığı toplumun gelişme düzeyine bağlı olarak sayıca artık farklılaşan sınırsız sayıdaki ihtiyaçlarının pek çoğu bir kere karşılamakla ortadan kaldırılamaz. çünkü bu ihtiyaçlar belirli aralıklarla tekrarlanır dururlar. bu durumun doğal sonucu olarak insan bitip tükenmeyen ve sürekli zaman aralıklarıyla tekrarlanan ihtiyaçlarını karşılamak için çalışır çabalamak kısacası ekonomik faaliyet içinde bulunmak durumunda olduklarını söyleyebiliriz. varlığını sürdürebilmek için çeşitli türlerdeki ihtiyaçlarını tatmin etmek çabası içinde bulunması yönünden insanoğlu başlangıçtan günümüze kadar hemen hemen hiç değişmemiş olduğunu söylemek aslında mantıklı geliyor. insanları çalışmaya ya da iş yapmaya yönelten temel itici ihtiyaçları olduğuna göre öncelikle insanların türü ve nitelikte hakkında yeterli bir bilgi düzeyine sahip olunması gerekir. zira bir tıp öğrencisinin hastalara nasıl muamele edileceğini öğrenmeden önce anatomi ve fizyoloji öğrenmesi ne kadar gerekli ve anlamlı ise aynı şekilde işletme bilimleri okuyan bir öğrencinin de düşün nasıl yönetileceğini önceden öğrenmesi gerekiyor. işi yapanların ve kendilerine iş yapanları ihtiyaçlarını öğrenmesi o kadar gerekli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. çünkü yapılan her iş mutlaka bir ihtiyaçtan kaynaklandığını açıkçası bilmemiz lazım. ihtiyaç organizmanın içindeki bir eksiklik olarak söylemek mümkün aslında. insanda bir eksiklik olduğu zaman bu eksikliği gidererek tatmin olmak isteyen kişiler vardır çevremizde aslında baktığınız zaman.